Το πλάνο Διγαλάκη για τα Λύκεια Κισάμου | νομιμοποίηση, δημοπράτηση, εκταμίευση και αποκατάσταση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του biskotto.gr o Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας, είναι αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις που έδωσε, κατά την επίσκεψή – αυτοψία του στα Λύκεια της πόλης τον περασμένο Αύγουστο.

Από το περιβάλλον του κ. Διγαλάκη είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι ο ίδιος ενεργεί με συγκεκριμένο πλάνο, θέλοντας να συνδέσει το όνομά και την υπουργική του θητεία, με την αναμόρφωση και ανακατασκευή των Λυκείων στην Κίσαμο.

Αφενός μεν, γιατί ήταν μεγάλη η απογοήτευσή του όταν επισκέφτηκε τα κτίρια πριν 2 μήνες και αφετέρου διότι και ο ίδιος θεωρεί, ότι αυτές οι κτιριακές υποδομές προσβάλουν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο υφυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες προσανατολίζονται σε πολύ συγκεκριμένα τεχνοκρατικά βήματα, τα οποία και δείχνουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα στο Μαρούσι.

Οι άξονες και το πλάνο Διγαλάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του biskotto.gr το πλάνο του υφυπουργού έχει 5 συγκεκριμένους άξονες:

  • Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η μετάβαση κλιμακίου τοπογράφων μηχανικών της ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές ΑΕ) στην Κίσαμο προκειμένου να ληφθούν μετρήσεις για να συνταχθεί τοπογραφικό διάγραμμα σύγχρονων προδιαγραφών για την έκδοση οικοδομικής αδείας.
  • Το διάγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει, βάσει νομοθεσίας όχι μόνο τα έξι κτίρια του συγκροτήματος, αλλά θα καλύπτει έκταση περίπου 20 στρεμμάτων με όλες τις λεπτομέρειες και τα επιμέρους στοιχεία που περικλείονται σε αυτήν την έκταση όπως δέντρα, περιφράξεις, τμήμα οδικού δικτύου και άλλα.
  • Στη συνέχεια, βάσει του τοπογραφικού διαγράμματος θα εκδοθεί οικοδομική άδεια ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση ένταξης της σχολικής μονάδας στο Ν4495/2017 (διαδικασία ένταξης κτιρίων στο νόμο «αυθαιρέτων»).
  • Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί πλέον να δημοπρατηθεί σειρά επειγουσών εργασιών που αφορά την υλοποίηση υγρομόνωσης στα δώματα και την αποκατάσταση σοβαρών ηλεκτρομηχανολογικών προβλημάτων των κτιρίων.
  • Επιπλέον θα καταστεί εφικτή η μελέτη της στατικής επάρκειας των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό από το ρεπορτάζ ότι ο κ. Βασίλης Διγαλάκης το «παίρνει πάνω του» το θέμα της σχολικής αναμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού στα Κισαμίτικα Λύκεια. Μένει τώρα να δούμε, το πως θα εκτελεστούν τα βήματα αυτά και το πόσα χρήματα θα εκταμιευτούν, για τις βασικές ανάγκες των κτιρίων.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1636 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης