Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Α

Θ. Σταθάκης: «Τραγελαφικές καταστάσεις στο Κ.Υ. Κισάμου»

Ανακοίνωση για την λειτουργία και τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κισάμου, εξέδωσε ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης δήμου Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης, αναφέρει:

«Αξιότιμοι, 

Σας παραθέτω δυο φωτογραφίες για το ίδιο θέμα ή μια του 2014 και η δεύτερη του 2024. 

Δέκα χρόνια διαφορά χρονικά μεταξύ τους. 

Η μεγάλη διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτήν  του 2014,  έγινε η διαμαρτυρία με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής και για να λυθούν οι ελλείψεις που υπήρχαν σε προσωπικό και υποδομές.   

2014

Καταφέραμε να λυθούν αρκετές από αυτές τα επόμενα χρόνια και φτάσαμε στο 2024 να διοργανώνετε από ένα ευαισθητοποιημένο πολίτη, τον κ. Κώστα Βαρουχάκη, το οποίο θερμά ευχαριστούμε, μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, νομίζοντας ότι αιτία ήταν η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και πάλι. 

Όμως τελικά ακούσαμε και μάθαμε ότι έξι (6) οδηγοί υπηρετούν στον κέντρο υγείας ( επακόλουθο των αγώνων των προηγούμενων ετών, που σας ανέφερα πιο πάνω), αλλά οδηγούς δεν έχουμε.

Τι τραγελαφικό, να παίζουν κάποιοι έτσι επικίνδυνα με τις ζωές των πολιτών και δεν αναφέρομαι στους οδηγούς, αλλά στην τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Κισάμου, που έχει την ευθύνη βάσει της νομοθεσίας για την εύρυθμη λειτουργία εκάστου Κέντρου Υγείας.

2024

Αλήθεια ποιοι είναι οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της διοικούσας επιτροπής ( εκτός τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας) και τι ενέργειες έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα για να μην φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο της μεταφοράς ασθενών με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ενώ είναι αραγμένο το ασθενοφόρο στην αυλή του Κέντρου Υγείας Κισάμου? Τι ενέργειες έχουν κάνει, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο της πλήρους υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισάμου, εάν ισχύουν όλα αυτά που μάθαμε σήμερα, δηλαδή ότι αρκετοί εργαζόμενοι ζητούν να φύγουν για άλλους χώρους εργασίας?

Κύριοι αναλάβετε τις ευθύνες σας ,αλλά κυρίως ασχοληθείτε όπως αρμόζει ώστε να παρέχετε αυτά που οφείλετε στην τοπική κοινωνία μας, αλλά και στους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Η νομοθεσία το επιτρέπει και τα απαιτούμενα χρήματα εισρέουν καθημερινώς στα ταμεία. 

Ας γίνει επιτέλους σωστή διοχέτευση τους.»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr