Πολιτικήπρωτοσέλιδο Β

Στην Ζαχαράκη η Βολουδάκη | συζήτηση για ζητήματα που αφορούν δομές των Χανίων

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συνάντησε την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων  και το θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων.

Η βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι και στα δύο ιδρύματα, επεσήμανε πως «είναι μεγάλο το πρόβλημα του προσωπικού και της στελέχωσης τους, αφού, οι υπάρχουσες θέσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά, αλλά ακόμη και αυτές καλύπτονται με συμβάσεις, οι οποίες ανανεώνονται, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζομένους.»

Επίσης, επεσήμανε το πολύ σημαντικό κτιριακό πρόβλημα του ΚΚΠΠΚ καθώς μετά το σεισμό του 2012, μεγάλο μέρος του κτιρίου υπέστη ζημιές και δε χρησιμοποιείται έκτοτε, με αποτέλεσμα την ύπαρξη σημαντικών δυσκολιών τόσο στην εκπαιδευτική λειτουργία του Ειδικού Σχολείου, όσο και – κυρίως – στη φιλοξενία των παιδιών του Παραρτήματος.

Αντίστοιχο κτιριακό πρόβλημα, όπως κατέθεσε στην Υπουργό, αντιμετωπίζει και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας/νοσηλείας, καθώς υπάρχει ήδη μακρά λίστα αναμονής για εισαγωγή στο ίδρυμα. Μάλιστα υπάρχει πτέρυγα που δε χρησιμοποιείται σήμερα, η οποία αν ανακαινισθεί μπορεί να φιλοξενήσει 15-20 ακόμη ασθενείς, εφ’ όσον γίνει και η ανάλογη ενίσχυση σε προσωπικό.

Η κυρία Βολουδάκη ζήτησε από την υπουργό την παρέμβασή της στα παραπάνω θέματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη συνέχιση της απρόσκοπτης και υγιούς λειτουργίας των εν λόγω ιδρυμάτων στο νομό Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr