Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Γ

KKE | καταγγελία για φασιστικό υλικό στην πόλη των Χανίων

Λόγο για φασιστικό υλικό (τρικάκια) στην πόλη των Χανίων, κάνει μέσα από ανακοίνωσή της η Τ.Ε του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Νύχτα, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, έκαναν την εμφάνισή τους στα Χανιά οι εγκληματίες, απόγονοι των ναζί, πετώντας τα σκουπίδια τους (τρικάκια) στην πόλη.

Πρόκειται για τους ίδιους που ισχυρίζονταν για τη Μάχη της Κρήτης «Οι επιτιθέμενοι όμως, τα κατάφεραν. Εις πείσμα των περιστάσεων…… ο αγκυλωτός σταυρός, υψώθηκε εκεί που δεν τον ήθελαν (…) «Εκεί κοντά στο Μάλεμε υπάρχει η τελευταία κατοικία εκείνων που αψήφησαν τις εξωτερικές πραγματικότητες και νίκησαν (…) τους απευθύνουμε έναν ακόμη Χαιρετισμό», που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που επιτέθηκαν σε κομμουνιστές, σε πρωτοπόρους εργάτες, σε μετανάστες, που έστηναν τάγματα εφόδου χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Προκαλεί ακόμη περισσότερο το λαϊκό αίσθημα, όταν μια τέτοια ενέργεια γίνεται λίγες μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου, που ο λαός μας έδωσε περήφανη μάχη κατά του φασισμού. Η Κάντανος, το Κοντομαρί και δεκάδες άλλοι τόποι μαρτυρίου και εκτελέσεων δεν ξεχνιούνται! Ο αγώνας και οι θυσίες του χανιώτικου λαού μένουν ζωντανοί στη μνήμη και διδάσκουν την ανάγκη να συνεχιστεί ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τον φασισμό!

Ο λαός μας, η νεολαία μας έχουν την πείρα, τη γνώση αλλά και τη δύναμη! Το έχουν ξανακάνει και θα το κάνουν και τώρα. Θα πετάξουν τους ναζιστές-εγκληματίες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr