Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Β

Δημογραφικό | τοποθέτηση Μαρκογιαννάκη στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Την προτεραιότητα που έχει η αντιμετώπιση του δημογραφικού για την ελληνική Πολιτεία, ανέδειξε με την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο βουλευτής Χανίων  τόνισε ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι πλέον μείζον εθνικός στόχος καθώς επιδρά σε κάθε επίπεδο κοινωνικής και οικονομικής ζωής: «Η γήρανση του πληθυσμού μάς αφορά όλους και μας αφορά τώρα. Η εθνική οικονομία, το συνταξιοδοτικό, οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας είναι όλα άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξέλιξη του δημογραφικού. Στις προηγούμενες δεκαετίες καθυστερήσαμε να το συνειδητοποιήσουμε και σε μεγάλο βαθμό το πληρώσαμε μέσα από την κρίση. Τώρα πια δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια ούτε δικαιολογίες. Το δημογραφικό δεν είναι θέμα που λύνεται σε μια ή δύο τετραετίες αλλά σε βάθος χρόνου, οπότε δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».

Ο βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, ξεχωρίζοντας το επίδομα γέννησης και τη δημιουργία υποστηρικτικού δικτύου για νέους γονείς, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα: «Χρειάζεται ενίσχυση όλου του δικτύου των υποστηρικτικών μέτρων αλλά και μέτρα ειδικής στόχευσης. Μεγάλο στοίχημα θεωρώ τον επαναπατρισμό των νέων οικογενειών που δημιουργήθηκαν στο εξωτερικό στα χρόνια του brain drain. Η κατάρτιση ενός πλαισίου ισχυρών κινήτρων για αυτές τις περιπτώσεις θα έχει πολλαπλά οφέλη», τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.           

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr