Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | στην διοικήτρια του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας ο Μαρκογιαννάκης

Δήλωση Αλ. Μαρκογιαννάκη για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας

Την διοικήτρια του γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας του Α.Τ. Χανίων, Ελένη Βιγλάκη, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο Βουλευτής Χανίων ενημερώθηκε εκτενώς από την αρμόδια αξιωματικό για τα στοιχεία σχετικά με περιστατικά βίας κατά των γυναικών στα Χανιά, τη δράση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σημείο ιδιαίτερου προβληματισμού όπως προέκυψε από τη συζήτηση είναι ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός περιστατικών βίας κατά των γυναικών στα Χανιά, καθώς είναι ένας από τους υψηλότερους στη χώρα.

Μετά τη συνάντησή του ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι υπόθεση συνυφασμένη με τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα είναι ανεπίτρεπτα τέτοια φαινόμενα και είναι σίγουρα πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι στα Χανιά έχουμε από τους υψηλότερους πανελλαδικά αριθμούς καταγεγραμμένων περιστατικών κακοποίησης γυναικών.  Χρειάζεται επομένως ενίσχυση των δομών, όπως του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, αλλά και στελέχωση των υπηρεσιών και ειδικά της Αστυνομίας που έχουν ευθύνη παρέμβασης. Ευχαριστώ θερμά την κ. Βιγλάκη για την αναλυτική της ενημέρωση όπως ευχαριστώ την ίδια και τους συναδέλφους της για τα όσα κάνουν κάθε μέρα προσφέροντας ασφάλεια στις γυναίκες  θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών».  

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr