Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Γ

Χανιά | πυρά κατά της κυβέρνησης στην συγκέντρωση του ΚΚΕ

Παρουσία δεκάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση-συνεστίαση που διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Αποκόρωνα και Σφακίων του ΚΚΕ στο κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Πρόβαρμα Αποκορώνου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που προαλείφονται για να γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά, ζητούν «λευκή επιταγή» για να μπλέξουν ακόμα βαθύτερα τη χώρα, το λαό μας στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Αυτά τα βρώμικα σχέδια επιβάλουν τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, με στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, που εκτός όλων των άλλων έχουν απογειώσει τη συμμετοχή και εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Πολεμικό ορμητήριο αποτελεί ολόκληρη η Κρήτη με τη βάση της Σούδας να αναβαθμίζεται, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται ότι είναι κρίκος και στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, όπως εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει σαν κόμμα. Αλλά και ο ναύσταθμος της Σούδας και όλες οι υποδομές στο νησί.

Ήδη πολεμικά πλοία και αεροπλανoφόρα έρχονται και φεύγουν συνεχώς και ποιος ξέρει τι πυρομαχικά έχουν οι αποθήκες τους, οι οποίες θα μεγαλώσουν. Απογειώνονται συνεχώς κατασκοπευτικά αεροσκάφη, συμβάλλουν καταλυτικά στον έλεγχο των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, της Ευρασίας και Μέσης Ανατολής. Και όχι μόνο.

Μέχρι και τους S300 στέλνουν στην Ουκρανία, απογειώνοντας τη στοχοποίηση  της χώρας από τη Ρωσία.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Τι έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός των Χανίων, της Κρήτης απ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις;

Προς το παρόν, το μόνο που «κερδίζει» είναι φόβος και ανασφάλεια, μην τυχόν και γίνει η περιοχή μας στόχος αντιποίνων, μαγνήτης επιθέσεων.

Ή τη μετατροπή  σε τρούμπα της πόλης των Χανίων και όχι μόνο, όπου τα ζουμπουρλούδικα ναυτάκια – που καθόλου αθώα δεν είναι, ήδη τρομοκρατούν και κυκλοφορούν μεθυσμένα ανενόχλητα, δέρνοντας, σπάζοντας και παρενοχλώντας ακόμα και νεαρά κορίτσια – τις κόρες μας. Και είναι ακόμα η αρχή. Αυτός είναι ο ΝΑΤΟϊκός τουρισμός που ονειρεύονται ορισμένοι κύκλοι και βέβαια περιφέρεια – δήμοι και κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία.

Τι άλλο χρειάζεται να δούμε, να ακούσουμε, για να πούμε «φτάνει ως εδώ»;

Εμείς λέμε «Αρκετά πια»! Πρέπει να σταματήσει η χώρα μας να είναι ξέφραγο αμπέλι των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ!

Να σταματήσει η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου!

Όσο για τα διάφορα γελοία που αναπαράγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ότι η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, συνιστά πράξη αλληλεγγύης εκ μέρους της χώρας, την οποία θα πάρουμε πίσω αν η Τουρκία μας επιτεθεί, τι να πούμε.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα. Κι αυτό έχει αποδειχτεί με τραγικό τρόπο -ουκ ολίγες φορές- στο παρελθόν.

Αλήθεια, για ποια αλληλεγγύη μιλάμε; Εκτός αν ονομάζουν αλληλεγγύη τα “χαστούκια” που εισπράττουν από τους συμμάχους τους!

Πιο πρόσφατο αυτό των ΗΠΑ, με τα F-16 που παζαρεύει με  την Τουρκία και τις χλιαρές  «συστάσεις» που κάνει στην Τουρκία για τις απειλές, την αμφισβήτηση μέχρι της κυριαρχίας της χώρας και τις εκατοντάδες παραβιάσεις που συνεχίζονται!

Δηλαδή, μας κοροϊδεύουν κι από πάνω λέγοντας ότι «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων ΝΑΤΟικών συμμάχων»…

Τους έκαναν τα μούτρα κρέας!!!

Τα ίδια και οι ευρωπαίοι «σύμμαχοι» που εκτός των άλλων είναι πρώτοι και στις στρατιωτικές μπίζνες με τον Ερντογάν.

Επιβεβαιώνουν όλοι αυτοί  πως στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας φυσάει αμερικανοΝΑΤΟϊκός αέρας, αλλά και το προφανές: Ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις βρίσκονται στο τραπέζι του παζαριού για να διασφαλιστεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, απέναντι στη Ρωσία, αλλά και την Κίνα. Παζάρια που θα πάρουν αμπάριζα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Μέσα εκεί είναι και η Κρήτη με το απαράδεκτο τουρκολυβικό σύμφωνο, τα παζάρια της κυβερνησης με τις ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις θάλασσες μας, αλλά και ως ενεργειακό κόμβο σύνδεσης των διεθνών αγωγών και των καλωδίων ηλεκτρικής διασύνδεσης στα οποία επιδιώκουν μερίδια μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα. Οι λαοί όχι μόνο θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά την ενέργεια, αλλά κινδυνεύουν να γίνουν κρέας στα κανόνια των αντιπαραθέσεων τους. Έτσι και ο λαός της Κρήτης.

Σε όλα αυτά συμφωνούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ!»

… «Οι βιοπαλαιστές εδώ στον Αποκόρωνα, σήμερα μπορούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα, να δράσουν και να πράξουν αναλόγως. Δηλαδή να στηριχτούν στα δικά τους χέρια και στον δικό τους αγώνα, γυρίζοντας την πλάτη σε παλιούς και νέους δήθεν σωτήρες που οδηγούν τη ζωή τους από το κακό στο χειρότερο.

Να σκεφτούν: Κυβερνήσεις ήρθαν και έφυγαν, το ίδιο δημοτικές και περιφερειακές αρχές, όμως εδώ παραμένει και μεγαλώνει η υποβάθμιση, η αδικία, η εκμετάλλευση, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του, της ζωής του, αλλά και της ζωής των παιδιών του.

Σε αυτήν εδώ την ιστορική και πλούσια περιοχή του Αποκόρωνα μπορεί να γίνει πιο αντιληπτός ο χαρακτήρας της ανάπτυξης που επικαλούνται όλα τα άλλα κόμματα. Ανάπτυξη δηλαδή καπιταλιστική, ανάπτυξη των κερδών των λίγων και ταυτόχρονα υποβάθμιση της ίδιας της ζωής του λαού.

Ενώ υπάρχει εύφορη γη που θα μπορούσε να εξασφαλίσει εισόδημα και ευημερία, οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν μπορούν ούτε να ταΐσουν τις οικογένειες τους, οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και διώχνονται από τον τόπο τους. Πολύ περισσότερο οι κτηνοτρόφοι που βόσκουν τα κοπάδια τους στις μαδάρες, για να τους παίρνουν μπιρ παρά το γάλα και το κρέας οι βιομήχανοι, όπως ο Όλυμπος. Και ταυτόχρονα να τους κλέβουν το βιος μέσω της τρομακτικής αύξησης του κόστους παραγωγής, πάλι βιομήχανοι και κράτος, από την ακρίβεια στις ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα πετρέλαια και τη φοροληστεία. Και ο υπουργός να νίβει τας χείρας του και να κοροϊδεύει… Γιατί αποδείχτηκε ξανά ότι τα προβλήματα δε λύνονται στα στρογγυλά τραπέζια της συνδιαλλαγής των υπουργείων. Αλλά στα μπλόκα του αγώνα, όπως ξέρουν καλά οι αγρότες της περιοχής και με δυνατούς αγροτικούς συλλόγους που θα επιβάλουν μέτρα ανακούφισης κόντρα στην πολιτική ΕΕ – ΚΑΠ – κυβερνήσεων που υπηρετούν τους λίγους.

Τα ίδια γίνονται και με τον τουρισμό. Την ομορφιά του τόπου την εκμεταλλεύονται οι όμιλοι του κλάδου και οι τουρ οπερέιτορ. Χιλιάδες επισκέπτες, εκατομμύρια τζίροι, χρονιά ρεκόρ το 22 μετά την πανδημία από τη μία, εκμετάλλευση, δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και χρέη για τους αυτοπασχολούμενους από την άλλη. Με το κράτος να υπηρετεί τους πρώτους με συνέχεια…..

Για να μην πούμε για τους επενδυτές και τις μεγάλες επενδύσεις που υπηρετούν και οι τοπικοί άρχοντες, όπως εδώ στις πηγές του Στύλου, το ΣΜΑ, το ΒΟΑΚ με διόδια, στις πλάτες του λαού. Έτσι για να ξεμπροστιάζεται και ο ρόλος των τοπικών αρχόντων που δεν έχουν λέει σχέση με το κράτος και τα κόμματα…. Άλλα μας λέει βέβαια η πραγματικότητα. Τα λέμε γιατί έρχονται και δημοτικές εκλογές και θα ακούσουμε πάλι διάφορες τρέλες.

Σε όλους αυτούς τους στόχους, αυτής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που γίνεται για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων, συγκλίνουν από διαφορετικές αφετηρίες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Και κεντρικά και τοπικά.

Για αυτό, σήμερα έχουν κοινή πολιτική τους στρατηγική τους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης, ανεξάρτητα αν μαλώνουν για το πού, δηλαδή σε ποιους επιχειρηματικούς ομίλους, θα μοιραστούν τα δισεκατομμύρια του Ταμείου.»……

…. «Η πρόοδος για τον λαό βρίσκεται στην χειραφέτηση από τα κάλπικα διλήμματα, στην αμφισβήτηση του συστήματος που γεννάει ακρίβεια, αυταρχισμό και πολέμους και στη συνάντησή της με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί η πραγματική πρόοδος, είναι η κοινωνία όπου ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Είναι η σοσιαλιστική ελπίδα.

       Ασπίδα για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο, είναι το ΚΚΕ που με την πολιτική του πρόταση δίνει πραγματική διέξοδο στο λαό!». …

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Γιάννη Χίνου και του Στέλιου Κοτζαμπασάκη.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr