Υπερψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο | διαξιφισμοί στη Βουλή

Με 158 «ναι», πέρασε στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Αναλυτικότερα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, και επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Επίσης, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.

Διαξιφισμοί για το νομοσχέδιο

Νωρίτερα, υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί για το ασφαλιστικό, ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Δεν αποτελεί τομή αλλά μία περιορισμένη επιστροφή στο παρελθόν, μία περιορισμένη αντιμεταρρύθμιση με κοινωνική αδικία και ταξική μονομέρεια», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος.

Από τη πλευρά του ο κ. Βρούτσης κάλεσε τον κ. Κατρούγκαλο να απολογηθεί για τις αντισυνταγματικότητες του νόμου του, για τις οποίες «δεν είπε κουβέντα».

Ο υπουργός Οικονομικών παρενέβη, υπογραμμίζοντας «το νέο σύστημα είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα ενώ καλλιεργεί και την ασφαλιστική συνείδηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε καταστάσεις «χάους και ανασφάλειας», στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Μοιραστείτε την είδηση