Τροποποίηση πολιτικής ακυρώσεων λόγω κορωνοϊού | ο ΣΕΤΕ για την προστασία του τουρισμού

Την τροποποίηση της πολιτικής ακυρώσεων των μεμονωμένων αλλά και των ομαδικών κρατήσεων, για διαμονή έως 31 Μαΐου 2020 προτείνει ο ΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τα τουριστικά γραφεία, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων στον ελληνικό τουρισμό από την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Αναλυτικότερα, οι προτάσεις του ΣΕΤΕ:

• Για διαμονή σε εποχικά τουριστικά καταλύματα / resort: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης έως 7 ημέρες πριν την άφιξη με επιστροφή της προκαταβολής.

Για τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε αστικά κέντρα: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης έως 24 ώρες πριν την άφιξη με επιστροφή της προκαταβολής.

• Για τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές: Δικαίωμα δωρεάν ακύρωσης έως 48 ώρες πριν την άφιξη με επιστροφή της προκαταβολής.

«Η παραπάνω πολιτική ακυρώσεων προτείνεται να εφαρμοστεί και σε κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και για τις οποίες εξακολουθεί μέχρι σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης», επισημαίνει ο ΣΕΤΕ και τονίζει ότι «στην όλη προσπάθεια, όπως ήδη αναφέρθηκε, σημαντικό ρόλο έχουν και τα τουριστικά γραφεία, που ενθαρρύνονται να εφαρμόσουν την όποια αλλαγή υιοθετηθεί στην πολιτική ακυρώσεων των τουριστικών καταλυμάτων. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ευρωπαίων Tour Operators, προκειμένου να ζητηθεί και η δική τους συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή».

Να προστατεύσουμε την εικόνα της Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σημειώνει, ακόμη, ότι «από την πλευρά μας, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ψυχραιμία και να συμβάλουμε στην προστασία της εικόνας της χώρας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Ελλάδα έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια την εμπιστοσύνη των επισκεπτών της».

Ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι «σε αυτή τη χρονική συγκυρία, απαιτείται ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που θα βοηθήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων στον τουρισμό, ο οποίος είναι ο κύριος τροφοδότης της ελληνικής οικονομίας».

Μοιραστείτε την είδηση