Τι προτείνει ο Μ. Βολουδάκης για τους εγκλωβισμένους παραγωγούς | κηπευτικά Κρήτης

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του biskotto.gr για την απόγνωση των αγροτών και των παραγωγών ντομάτας στην Δυτική Κρήτη, ενεργοποίησε και τον κρατικό μηχανισμό καθότι έφτασε μέχρι το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, από τον Χανιώτη βουλευτή Μανούσο Βολουδάκη. Ο ίδιος προτείνει:

«Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης έφτασαν να πουλάνε τις τομάτες στους εμπόρους 17 λεπτά το κιλό. Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί τους παραγωγοί της Περιφέρειας Αττικής, πουλάνε στον καταναλωτή στις λαϊκές της Αθήνας 1,80 – 1,90 ευρώ!

Με άλλα λόγια, η αναγκαστική απουσία των παραγωγών της Κρήτης από τις λαϊκές της Αθήνας λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, δε βλάπτει μόνο τους ίδιους αλλά οδήγησε και σε εκτόξευση των τιμών, εις βάρος του καταναλωτή.

Υπάρχει λύση, χωρίς να παραβιασθεί η απαγόρευση μετακίνησης: να δοθεί η δυνατότητα να πωλούν στη θέση των παραγωγών μόνοι τους οι βοηθοί/αναπληρωτές που ο νόμος προβλέπει, εφόσον αυτοί κατοικούν στην Αθήνα. (Η προϋπόθεση ισχύει για πολλούς).

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης –ανέφερε το πρωί στο Σκάι ότι είναι ένα σενάριο που εξετάζεται.

Του το έχω θέσει από την Παρασκευή και έχει δείξει από την αρχή απόλυτη κατανόηση του προβλήματος (όπως συνήθως!).

Θα πρέπει να το φτάσει μέχρι τη λύση του. (Επίσης όπως συνήθως!).

Τα μικρά προβλήματα προστίθενται σωρευτικά στο μεγάλο μας πρόβλημα αυτού του καιρού.

Δεν πρέπει να τα αφήνουμε σε εκκρεμότητα. Απλές, πρακτικές και γρήγορες λύσεις χρειαζόμαστε!», κατέληξε ο κ. Βολουδάκης.

Μοιραστείτε την είδηση