νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Γ

ΣΥΡΙΖΑ | σε Κίσαμο και ΜΑΙΧ υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους υποψήφιους βουλευτές Μάγκυ Αρσενίδη, Κατερίνα Μανιμανάκη και Γιώργο Σταθάκη επισκέφτηκε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή Γιώργο Μπαουράκη και το προσωπικό κι ενημερώθηκαν για το έργο του ιδρύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι «η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κρατά στη χώρα τους νέους επιστήμονες και οδηγεί στην πολύπλευρη ανάπτυξη, ιδιαίτερα όταν συνδέεται με την εκπαίδευση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τη διασύνδεση του πρωτογενή με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Οφείλουμε να στηρίζουμε το έργο ιδρυμάτων σαν το ΜΑΙΧ, επεσήμαναν οι υποψήφιοι βουλευτές, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την αναγνώριση του μεταπτυχιακού προγράμματός του.»

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Κατερίνα Μανιμανάκη περιόδευσε στην Κίσαμο, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το ΕΠΑΛ.

Στην ανακοίνωση, αναφέρουν:

«Η άστοχη και ατεκμηρίωτη απόφαση της ΝΔ να κατεδαφίσει το σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, χωρίς μελέτες, χωρίς δέσμευση κονδυλίων, έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τέταρτη χρονιά. Ειδικά για μια περιοχή σαν την Κίσαμο, όπου η συγκράτηση του μαθητικού πληθυσμού και γενικά των νέων μέσω και της τεχνολογικής εκπαίδευσης είναι ζητούμενο, οι ακατάλληλες συνθήκες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί μεγεθύνουν το πρόβλημα. Ενώ αναζητούνται πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας, είναι φανερό πως και στην περίπτωση αυτή η ΝΔ αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.»

Τέλος, η Κατερίνα Μανιμανάκη και ο Γιώργος Σταθάκης μίλησαν σε συγκέντρωση στον Δραπανιά, παρουσιάζοντας πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συζητώντας με τους κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν (περιβάλλον, ανάπτυξη, υγεία, μεταφορές κ.ά.).

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr