Θέματα εξωτερικής πολιτικής, οι παγκόσμιες εξελίξεις και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τη Γερμανία, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής με το νέο Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ Ernst Reichel. Ο κ. Reichel, επισκέφθηκε τον κ. Καλογερή, συνοδευόμενος από την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, κα Αργυρώ Γαναδάκη.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα ζητήματα που καλείται να λύσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Νομό Χανίων ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν πέρυσι οι αλλεπάλληλες θεομηνίες σε υποδομές, τονίζοντας ότι και ο πρωτογενής τομέας επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τις βιβλικές αυτές καταστροφές.
Σ’αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν επίσης θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή και η διαχείριση απορριμμάτων.

Ερωτηθείς από τον Πρέσβη για τους δεσμούς μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Γερμανίας, ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Περιφέρειας Calw.

Η συζήτηση έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή διαμονή στα Χανιά και καλή δύναμη στο έργο του, προσφέροντάς του την αγγλική έκδοση του βιβλίου του Θεοχάρη Δετοράκη με τίτλο «Ιστορία της Κρήτης», όπως και ένα αντίγραφο παλαιού χάρτη της Κρήτης.

Μοιραστείτε την είδηση