Στον Καλογερή ο Αρβανίτης | ανθρώπινα δικαιώματα – μετανάστες – εποχικά εργαζόμενοι

Τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Αρβανίτη, συνοδευόμενο από την πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βάλια Βαγιωνάκη, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χανίων κ. Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Καλογερής.

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση σχετικά με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ειδικών ομάδων πολιτών, μεταναστών, εποχιακά εργαζομένων, Ρομά καθώς και εγκλείστων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της περιοχής μας.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στα εργασιακά δικαιώματα, που πρέπει να θεσμοθετηθούν και να εφαρμόζονται, ειδικά για τους εργάτες από τρίτες χώρες που απασχολούνται στην Ελλάδα (εργάτες γης, κλπ), καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υπάρξουν στην αμέσως επόμενη χρονική περίοδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακούφιση ειδικών ομάδων πολιτών.

Τέλος ο κ. Καλογερής αποδέχθηκε ευχαρίστως την πρόταση του κ. Αρβανίτη ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, για συνεργασία το επόμενο διάστημα για την επίλυση θεμάτων συναφών με αυτά που συζητήθηκαν.

Μοιραστείτε την είδηση