Στο αεροδρόμιο Χανίων ο Συντυχάκης | περιοδεία σε ξενοδοχειακές μονάδες

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Κρήτης του ΚΚΕ στον κλάδο του Τουρισμού, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία σε μεγάλα ξενοδοχεία του Νομού και στο Αεροδρόμιο Χανίων, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, ανέδειξαν το ζήτημα της εντατικοποίησης της εργασίας που βιώνει κάθε εποχιακός εργαζόμενος.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτό που φαίνεται και από την φετινή σαιζόν είναι ότι για μια ακόμα χρονιά αυτοί που ανακάμπτουν είναι οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι του Τουρισμού. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στον Νομό Χανίων, εργαζόμενοι του αεροδρομίου δουλεύουν εν μέσω πανδημίας σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης της εργασίας. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα τους, η απουσία στήριξης από το κράτος, που αντί να στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων, επιδότησε με δίς ευρώ αυτούς που τα προηγούμενα 7 χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης εισέπραξαν πάνω από 22 δίς ευρώ. Την ίδια στιγμή που τα αστικά επιτελεία πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη του Τουρισμού, οι εργαζόμενοι απασχολούνται με διάφορα προγράμματα όπως το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που μειώνει τις απολαβές τους, επιδοτεί την μεγαλοεργοδοσία με κάλυψη του μισθολογικού «κόστους» και των ασφαλιστικών εισφορών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας σε μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά που προέβη σε απόλυση εργαζόμενης , επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο και να τηρείται η ΚΣΣΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι το Κόμμα στέκεται δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό μέσα και έξω από την Βουλή. Παρουσιάστηκαν οι δεκάδες παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για την προστασία του εισοδήματος των εποχιακά εργαζομένων, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την προστασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την τήρηση των ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια και σταθερό εργάσιμο χρόνο. Αντίστοιχα έγινε κάλεσμα στους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την στρατηγική σύμπλευση της Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Τονίστηκε ότι η μόνη λύση είναι η ενίσχυση των δυνάμεων του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς , με ταυτόχρονο ανέβασμα του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, την ενίσχυση των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα που απορρίπτουν την λογική του κοινωνικού εταιρισμού, που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.»

Μοιραστείτε την είδηση