Πρώτη σε θανάτους από κορωνοϊό η Βρετανία | πάνω από 30.000 οι νεκροί

Τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σ’ όλη την Ευρώπη, από την πανδημία του κορονοϊού, καταγράφει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ξεπέρασε και την Ιταλία.

Το όριο των 30.000 ξεπέρασε ο αριθμός των θανάτων, το οποίο θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, ξεπερνώντας τόσο την Ιταλία όσο και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των θανάτων σε Αγγλία και Ουαλία ανέρχεται σε 29.648. Προσθέτοντας δε, και τα αντίστοιχα μεγέθη σε Σκοτία και Βόρεια Ιρλανδία, ο συνολικός απολογισμός υπερβαίνει τους 30.000 νεκρούς.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σ’ όλο τον κόσμο – μετά τις ΗΠΑ – και ο υψηλότερος σ’ όλη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 69.925 νεκρούς, η Ιταλία 29.079 νεκρούς, η Ισπανία 25.428 νεκρούς και η Γαλλία 25.201 νεκρούς.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πάνω από 190.000, κατατασσόμενο στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας. Πάντως, δεν είναι λίγες οι «φωνές» κριτικής προς τη βρετανική κυβέρνηση – ιδίως στα αρχικά στάδια της πανδημίας – για τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης του θανατηφόρου ιού.

Πηγή: sputniknews.gr

Μοιραστείτε την είδηση