«Πιθανή άρση των μέτρων από το Μάιο» | Βασίλης Κικίλιας

Καθοριστικό ρόλο για επιστροφή στην κανονικότητα, θα παίξουν τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με επισήμανση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επεξεργάζονται οι Αρχές.

«Έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα μέχρι την οποία έχουμε πάρει μέτρα. Ήδη επεξεργαζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων ποια είναι τα μέτρα αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε -αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη- σιγά σιγά να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω», είπε ο κ. Κικίλιας, καταλήγοντας στο ότι οι επιστήμονες θα υποδείξουν ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα.

Μοριακά Τεστ

Σε ό,τι αφορά τα μοριακά τεστ ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δούμε αν κομμάτια του πληθυσμού έχουν τα αντισώματα, άρα έχουν ήδη αποκτήσει ανοσία, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα βήματα από εκεί και πέρα».

Αφίξεις τουριστών

Αναφορικά με το πώς θα έρχονται οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα εντός της επικείμενης τουριστικής σαιζόν, ανέφερε ότι «με τη μέγιστη προσοχή και τεκμηριωμένα επιστημονικά θα κινηθούμε. Σχεδιάζουμε τα πλάνα αυτά, ώστε να επικαιροποιηθούν, να είναι συμβατά με όσα λένε οι επιστήμονες».

Κορωνοϊός και γρίπη

Σχετικά με τον επόμενο χειμώνα, είπε ότι πιθανό να έχουμε δύο κύματα ταυτόχρονα. Κύμα γρίπης και κορωνοϊού. «Αυτό δείχνει πόσο σοβαρή προετοιμασία πρέπει να γίνει στο σύστημα υγείας ώστε να αντέξει. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Οι λύσεις θα βρεθούν», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Μοιραστείτε την είδηση