Π. Σημανδηράκης προς πολίτες: «Ενθαρρύνουμε την ήπια κινητικότητα στην πόλη» | στόχος τα λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο

«Με τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας επικεντρωνόμαστε στα ζητήματα, που αφορούν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και στους τρόπους, με τους οποίους ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους,  μπορεί να ενθαρρύνει την ήπια κινητικότητα στην πόλη, να ελαχιστοποιήσει τη χρήση του αυτοκινήτου και γενικότερα να προωθήσει τους εναλλακτικούς και ήπιους τρόπους μετακίνησης».

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τρίτη 17/9/2019, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019.

“Με μία μεγάλη προσπάθεια για πρώτη φορά γίνεται ένας συνδυασμός πολλών δράσεων”, πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι επιλέχθηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων την Κυριακή 22/9/2019, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, από τις 17.00 έως τις 21.00, στις οδούς πέριξ των Ιταλικών Στρατώνων, “θέλοντας να κάνουμε “προσομοίωση” του πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού με τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς έναν χώρο, όπου μελλοντικά φιλοδοξούμε ν’ αποτελέσει έναν καινούριο πόλο κινητικότητας στην πόλη. Μάλιστα, με τη βοήθεια του αρμόδιου Υπουργείου και της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο σημείο, όπως έχει ανακοινωθεί, προωθούμε τη δημιουργία του νέου Δημαρχείου. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους πολίτες πώς μπορεί να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη περιοχή και ποια μπορεί να είναι τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου  και των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων. 

“Καλούμε τον κόσμο μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχουν στις συντονισμένες δράσεις, που έχουν αναληφθεί, ώστε να δώσουμε το μήνυμα για την αξία, που έχει ο δημόσιος χώρος ως μία σημαντική έννοια. Εύχομαι να υπάρξει συμμετοχή σε αυτή την επί της ουσίας γιορτή του δημόσιου χώρου”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, παρουσίασε τις δράσεις, που έχουν προγραμματιστεί, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως επεσήμανε, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος φορέων και συλλογικοτήτων του Δήμου. Ειδικότερα, οι δράσεις  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Τετάρτη 18/9/2019, 09.00, μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων παραδίδουν επιστολή στον Δήμαρχο αναφορικά με τις μετακινήσεις στην πόλη.
  • Πέμπτη 19/9/2019, 10.00 έως 12.00, Παλιά Πόλη. Δράση του Κ.Π.Ε. Βάμου με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με τίτλο: “Περπατώ στην Παλιά Πόλη μαθαίνω, παρατηρώ και καταγράφω”.
  • Σάββατο 21/9/2019, Συμβολική πεζοπορία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων από τη Νέα Χώρα στη Χρυσή Ακτή. Αφετηρία: 18.00, Τέρμα Σελίνου – Τερματισμός: Χρυσή Ακτή.
  • Κυριακή 22/9/2019, “ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ”, οδοί πλησίον Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας, 17.00 έως 21.00

-Συνεργασία Συλλόγου Αρχιτεκτόνων: Δράση σχετική με τους φωτεινούς σηματοδότες

-Δράση Παιδικής Βιβλιοθήκης “Στην πόλη τριγυρνώ, με ασφάλεια περπατώ”.

Μοιραστείτε την είδηση