ΟΜΟΦΩΝΑ στη νέα εποχή | καθολική συναίνεση και υπερψήφιση για κατεδάφιση και ανέγερση νέου κτιρίου (video+photos)

Σε μια ιστορική απόφαση για την Κίσαμο και με απόλυτη σύμπνοια και συναίνεση, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ΚΤΥΠ Α.Ε και φυσικά την τοπική κοινωνία, στην ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του παλιού και ΑΝΕΓΕΡΣΗ νέου σχολικού συγκροτήματος, που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου.

Θ. Χριστουλάκης – Ν. Κουμάκης

Τα παλιά κτίρια, πρόκειται να κατεδαφιστούν. Στον ίδιο χώρο, το σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις για τα δύο σχολεία, κλειστό γυμναστήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Γ. Μυλωνάκης

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση, του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στο σώμα, υπογράμμισε: «Θα δυσκολευτούμε πολύ. Ο δρόμος δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάζεται συνεργασία και τακτικές συσκέψεις. Το θέμα θα εξετάζεται καθημερινά, για την καλύτερη δυνατή λύση».

Ν. Κουμάκης – Α. Σταθάκης

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια του συναινετικού κλίματος και της καλής διάθεσης, μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, οι περισσότερες από τις διορθωτικές παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη, σε ότι αφορά την διατύπωση των εισηγήσεων προς το σώμα, έγιναν δεκτές.

Που τοποθετούνται οι προκάτ αίθουσες

Την ανάγκη των κατεπειγουσών διαδικασιών, ώστε η ΚΤΥΠ Α.Ε. να προμηθευτεί και να τοποθετήσει τις προκατασκευασμένες αίθουσες σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, έθεσαν επί τάπητος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου οι μαθητές να επιστρέψουν σε πρωινά μαθήματα.

Όπως τις τελευταίες μέρες ανέδειξε το ρεπορτάζ, το ΓΕΛ Κισάμου, από τον επόμενο Μάρτιο – σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη – και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου, με πιθανότερο σενάριο, την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου.

Ωστόσο, ανατροπή έχουμε στον δεύτερο χώρο που πρόκειται να στεγάσει τη λειτουργία και εκπαίδευση για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου. Αρχικά προτάθηκε ο χώρος κάτω από τον Παρθενώνα αλλά τελικώς προκρίθηκε η πρόταση του πρώην Δημάρχου, Θ. Σταθάκη, σε οικόπεδο στο Μαύρο Μώλο και αυτό γιατί το πρώτο οικόπεδο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και απαιτείτο να χαρακτηριστεί, σχολικός χώρος.

Ο κ. Κουμάκης σε συζήτηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Ψαράκη

Κατεδάφιση και νέο κτίριο

Ομόφωνα αποφασίστηκε η κατεδάφιση του κτιρίου που στέγαζε μέχρι πριν λίγο καιρό τα Λύκεια Κισάμου, έπειτα από διαβεβαίωση για ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τον υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Το Δ.Σ ζητά την εκπόνηση των μελετών για κατεδάφιση του παλαιού και ανέγερση νέου κτιρίου, να αναλάβει η ΚΤΥΠ Α.Ε.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, από την Κίσαμο για το θέμα, που επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «Η Περιφέρεια Κρήτης είναι υποχρεωμένη να βρει τους πόρους για την εκπόνηση του έργου, εντός του χρονοδιαγράμματος», κάτι που άφησε να εννοθεί και ο κ. Κουμάκης, λέγοντας ότι: «για το έργο μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, πέραν του ΕΣΠΑ, τονίζοντας πως υπάρχει ευελιξία αλλά χρειάζεται πρώτα να προβούν οι αρμόδιοι σε μελέτη και αδειοδότηση».

Ν. Κουμάκης
Σ. Γιαννιτσουδάκης – Ν. Ζουριδάκης

Μοριοδότηση μαθητών Γ’ Λυκείου

Τέθηκε πολλές φορές, ζητήθηκε από τους γονείς και είναι ευκαιρία να υλοποιηθεί. Το biskotto.gr μάλιστα, έβαλε το ζήτημα στο τραπέζι, με ερώτηση στον αρμόδιο, Χανιώτη υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, τη νύχτα της κρίσιμης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο, με συμμετοχή του Υπουργού, εκπροσώπου της ΚΤΥΠ Α.Ε και μεγάλης αντιπροσωπείας από τη Δημοτική Αρχή Κισάμου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε, η Δημοτική Αρχή να αιτηθεί στο Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποδοθεί στους μαθητές της Γ’ τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισάμου, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης τόνισε πως το έργο αυτό, θα είναι «έργο σημαία» για την Κίσαμο, τους πολίτες και τη Δημοτική αρχή.

Γ. Χαχλάκης – Σ. Μαυροδημητράκης
Μ. Θεοδωρογλάκης – Γ. Κελαϊδής
Μοιραστείτε την είδηση