νέαΚρήτηπρωτοσέλιδο Α

Όλη η αλήθεια για το Ελαφονήσι | η καντίνα που έκλεισε και η «μεγάλη εικόνα» (ρεπορτάζ)

Κλιμάκιο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων με τη συνοδεία αστυνομικού απ’ το ΑΤ Κισάμου, έφτασε στο Ελαφονήσι λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου. Η Υπηρεσία γνωστοποίησε στους υπεύθυνους λειτουργίας τόσο της καντίνας του Δήμου Κισάμου όσο και των ομπρελοκαθισμάτων την απόφαση βάσει της οποίας αναστέλλεται για 48 ώρες (Τρίτη 09:00 – Πέμπτη 09:00) η λειτουργία της καντίνας λόγω παράβασης που σχετίζεται με τον φορολογικό κώδικα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο ότι την περασμένη Παρασκευή 4 Αυγούστου δεν αποδόθηκαν δεκαπέντε (15) παραστατικά πωλήσεων, αποδείξεις δηλαδή λιανικής, συνολικής αξίας 37,5€.

Για τον ίδιο λόγο το κλιμάκιο έπαυσε τη λειτουργία των ομπρελοκαθισμάτων αν και στον συγκεκριμένο χώρο ευθύνης δεν εντοπίστηκε καμία παράβαση.
Ταυτόχρονα, νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη ο Δήμος Κισάμου δια του νομικού εκπροσώπου του, υπέβαλε αρμοδίως προσφυγή κατά της απόφασης με τον ισχυρισμό ότι «οι αποδείξεις είχαν κοπεί κανονικά, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει οι πελάτες τις άφησαν ή τις πέταξαν».


Επίσης από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μέρος των αποδείξεων αυτών που δεν εκδόθηκαν, αφορούσαν σε νερά και σάντουιτς που κατανάλωσαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές.
Μια ώρα αργότερα, περίπου στις 11:00 το πρωί το κλιμάκιο της ΔΟΥ Χανίων ενημερώθηκε για την κατατεθειμένη εγγράφως πρόθεση του Δήμου να προσβάλει την απόφαση και ΔΕΝ προχώρησε στο σφράγισμα της καντίνας, μέχρις ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Εν τέλει και λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι η καντίνα σφραγίστηκε και θα παραμείνει έτσι μέχρι το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου.


Δήλωση Γ. Μυλωνάκη

Αμέσως μετά την απόφαση το biskotto.gr απέσπασε την παρακάτω δήλωση από το δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη: « ο πόλεμος που δέχεται ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά από ιδιοτελή και μικροπολιτικά συμφέροντα πολύ σύντομα θα λάβει απαντήσεις στις κάλπες. Ο κόσμος έχει αλάνθαστο κριτήριο, βλέπει και κρίνει. Τα υπόλοιπα δια της νομικής οδού για την προστασία των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος».


Να σημειωθεί ότι το biskotto.gr που παρακολουθεί από τις 07:30 το πρωί και από κοντά τις εξελίξεις διαθέτει εκτός απ’ το αληθινό και τεκμηριωμένο αποκλειστικό ρεπορτάζ, όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που σχετίζονται με αυτό.


Η «μεγάλη εικόνα»

Αυτό που ονομάζουμε μεγάλη εικόνα στο Ελαφονήσι πάντως είναι ότι η παραλία συγκριτικά με πέρυσι φαίνεται πιο «ανοικτή» με άπλετο διαθέσιμο χώρο για τους λουόμενους καθώς η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων μειώθηκε δραστικά (από 240 στις 90). Οι καντίνες μετατοπίστηκαν ακόμη μακρύτερα απ’ τον αιγιαλό και η προσβασιμότητα είναι γρήγορη και εύκολη. Εντυπωσιακά καλή είναι η εικόνα στις δημοτικές τουαλέτες που είναι πεντακάθαρες, όπως και ο περιβάλλων χώρος.

Στα αρνητικά η πεζοπορία από τα διαθέσιμα πάρκινγκ έως την παραλία καθώς και η αυξημένες ροές επισκεπτών ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr