Οι δείκτες που «κόλλησαν» μια ώρα πίσω | απόψεις

Φωτό: Μαγδαληνή Βογιατζή

Το σίγουρο είναι ότι το ρολόι της πόλης απόψε δε γύρισε πίσω να «αγκαλιάσει» τη χειμερινή ώρα. Έμεινε εκεί, σιωπηλό, δέσμιο από τις σκαλωσιές, αγέρωχο και άθελα του διχαστικό.

«Οι παρελάσεις σας βρωμάνε φασισμό»

Δημοτικός Κήπος, Ρολόι

Το πανό με σύνθημα κατά του περιεχομένου των παρελάσεων και αντιφασιστικό ύφος κρέμασαν άγνωστοι, στη διάρκεια της νύχτας.
Χρησιμοποίησαν τις σκαλωσιές που έχουν τοποθετηθεί στο ρολόι του Δημοτικού Κήπου, όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του Μνημείου.

Και μάλιστα με υπογραφή που παραπέμπει ευθεία στην παραστρατιωτική οργάνωση Μονάδες Αποσπασμάτων Διώξεων (ΜΑΔ). Πίσω δηλαδή στη σκοτεινή μεταπολεμική εποχή της κυβέρνησης Τσαλδάρη.

Διχαστικό, ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν βαθιά στην θυσία των ελλήνων του ΟΧΙ και σε αυτούς που υπογράφουν με (rossonero) κόκκινο-μαύρο αστέρι με ευθείες παραπομπές στο ρεύμα Μαρξιστών και Αναρχικών πριν τη διάσπαση των.

Λίγο-πολύ είναι γνωστό πως, μετά τη διάσπαση του επαναστατικού κινήματος οι αναρχικοί ταυτίστηκαν με τις μαύρες και οι μαρξιστές με τις κόκκινες εμβληματικές σημαίες της εποχής.

Αύριο Εθνική εορτή και το Ρολόι της πόλης θα παραμείνει σιωπηλό, μέχρι να βρει ξανά βηματισμό ο χτύπος του…

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1642 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης