Νέο πρόγραμμα για επιδότηση εργασίας και Κοινωνικός Τουρισμός | ΟΑΕΔ

Τις τρέχουσες δράσεις του ΟΑΕΔ ανέλυσε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, το πρόγραμμα για έκτακτη παροχή 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση, και μόνο 1.000 από τους 19.500 δικαιούχους κατέθεσαν το i-ban τους. Για αυτό το λόγο, δόθηκε παράταση έως τις 24 Μαΐου.

Επιδότηση εργασίας

«Αύριο συζητάμε στο ΔΣ μια πρόταση για να βελτιώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν έτρεξε καλά και αφορά επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας. Θέλουμε να το ισχυροποιήσουμε, να το διευρύνουμε και να έχει πιο ισχυρά κίνητρα. Η ουσία είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι να εργαστούν με επιπλέον αποδοχές. Κάνουμε επιδότηση εργασίας αντί επιδότηση ανεργίας» τόνισε.
Υπογράμμισε ότι πλέον στο πρόγραμμα θα μπορούν να μετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εργαζομένων, η επιδότηση και οι αποδοχές των εργαζομένων θα είναι μεγαλύτερες, ενώ αναμένεται να απλουστευτεί και η διαδικασία πρόσληψης.
Το πρόγραμμα αφορά πάνω από 9.000 θέσεις εργασίας για επανέταξη στην αγορά εργασίας και δεν έχει ηλικιακά όρια»
, είπε σχετικά


Κοινωνικός Τουρισμός και κατασκηνωτικά προγράμματα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα προγράμματα που αφορούν τόσο τον κοινωνικό τουρισμό όσο και τα κατασκηνωτικά προγράμματα.
Έτσι, τις επόμενες μέρες θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες με 70.000 επιταγές.
Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η Ιουνίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου, και αφορά έως 15 μέρες κατασκήνωση για παιδιά και διακοπές για οικογένειες με εισόδημα έως 28.000 ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, οι 113.000 επιταγές που δεν ενεργοποιήθηκαν το 2019-2020 στον κοινωνικό τουρισμό, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση