Κύμα καταλήψεων στην Κίσαμο | συμβολικό «λουκέτο» και στα Γυμνάσια

Με τα γνωστά αιτήματα, που για δεκαετίες στις καταλήψεις των σχολείων έχουν λάβει τη μορφή στερεοτύπου, οι μαθητές των Λυκείων στη Κίσαμο εξακολουθούν από χθες το μεσημέρι σε ειρηνική κατάληψη, θέλοντας έτσι να «πιέσουν» τους αρμοδίους για δεσμεύσεις.

Οι δύο πρόεδροι των 15μελών, στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, μίλησαν το πρωί στο biskotto.gr για το σκεπτικό και τα αιτήματά τους:

Γιώργος Μπέκας – Πρόεδρος 15μελούς ΓΕΛ | Θοδωρής Τζανουδάκης – Πρόεδρος 15μελους ΕΠΑΛ

Αιτήματα κατάληψης:

1) Αναμόρφωση του σχολείου με σύγχρονες και αντισεισμικές εγκαταστάσεις (μακριά από θάλασσα).

2) Άρση από την πλευρά της κυβέρνησης των όποιων γραφειοκρατικών δυσκολιών προκειμένου να γίνει άμεση μελέτη σχετικά με την στατική επάρκεια των κτηρίων του σχολικού συγκροτήματος.

3) Ηχομόνωση των τάξεων του Γενικού και Επαγγελματικού λυκείου Κισσάμου, ώστε το μάθημα να διεξάγεται χωρίς παρεμβολές εξωγενών παραγόντων.

4) Στεγανοποίηση των αιθουσών που εισχωρούν νερό ακόμη και με την παραμικρή βροχόπτωση

5) Καθαρισμό φρεατίων για την απορρόφηση των λιμναζόντων υδάτων του προαυλίου τις βροχερές μέρες.

6)Κατασκευή του δίκτυου θέρμανσης στα σχολικά συγκροτήματα των λυκείων, και ιδίως στα εργαστήρια όπου διεξάγονται τα μαθήματα ειδικοτήτων στον χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου

Το πλάνο Διγαλάκη για τα Λύκεια

Οι καταλήψεις στα Κισαμίτικα Λύκεια έρχονται λίγα μόνο 24ωρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του biskotto.gr για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η μετάβαση κλιμακίου τοπογράφων μηχανικών της ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές ΑΕ) στην Κίσαμο προκειμένου να ληφθούν μετρήσεις για να συνταχθεί τοπογραφικό διάγραμμα σύγχρονων προδιαγραφών για την έκδοση οικοδομικής αδείας.

Δείτε εδώ συνολικά το πλάνο του Χανιώτη υφυπουργού.

Συμβολικό «λουκέτο» και στα Γυμνάσια Κισάμου

Το «επαναστατικό κύμα» του 24ωρου, παρέσυρε σήμερα στην Κίσαμο και τα δύο Γυμνάσια (1ο και 2ο), που για λόγους «συμπαράστασης» και στήριξης στους μαθητές των Λυκείων, έβαλαν κι αυτοί «λουκέτο» για σήμερα Τετάρτη (κανονική λειτουργία αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου).

Οι δύο εκπρόσωποι, πρόεδροι των 15μελών σε 1ο και 2ο Γυμνάσιο, μίλησαν επίσης στο biskotto.gr, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους, στους μαθητές του Λυκείου και τονίζοντας ότι η δική τους κατάληψη, έχει συμβολικό χαρακτήρα 24 ωρών.

Γιώργος Χατζάκης – Πρόεδρος 15μελους 1ου Γυμνασίου
Νικόλας Πετράκης – Πρόεδρος 15μελους 2ου Γυμνασίου
1ο Γυμνάσιο – συμβολική κατάληψη
1ο Γυμνάσιο Κισάμου
Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1636 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης