Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία | στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Τις ανακοινώσεις για το επερχόμενο κλείσιμο των σχολείων που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να κάνει σήμερα στις 18:00, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στο πλαίσιο των νέων μέτρων Πού θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, αναστέλλεται η λειτουργία και των βρεφικών – παιδικών βρεφικών σταθμών αλλά και των νηπιαγωγείων.

Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Άλλωστε, από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε διάφορες εκπομπές άφηνει ορθάνοιχτο αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Εξάλλου, με τα σενάρια για παράταση του lockdown να «φουντώνουν», ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ισχύουν (και που από σήμερα γίνονται αυστηρότερα με μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00) τότε δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παράταση.

Μοιραστείτε την είδηση