νέαΟικογένειαπρωτοσέλιδο Α

Κίσαμος | Ειρηνική διαμαρτυρία στο δημαρχείο από μαθητές και γονείς

Τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους μετέφεραν στην δημοτική αρχή Κισάμου παιδιά και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της περιοχής.
Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία συνάντησαν Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο παιδείας κρατώντας στα χέρια μάλιστα πλακάτ για να εκφράσουν τα αιτήματά τους.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στο αμφιθέατρο του δημαρχείου ζητήθηκε ενημέρωση για την πρόοδο του μεγάλου έργου της κατασκευής των νέων λυκείων: «Οι μελέτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και η ενημέρωση που έχω είναι ότι αναμένεται η ολοκλήρωση τους ούτως ώστε να εκδοθούν και τα τεύχη δημοπράτησης για να προχωρήσει το έργο», ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης» και συμπλήρωσε: «Να ξέρετε ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και μαζί θα αγωνιστούμε για αυτό».
Τέθηκε μάλιστα προς συζήτηση και η πιθανότητα συγκρότησης αντιπροσωπείας γονέων και μαθητών η οποία θα παραβρεθεί στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Ταυτόχρονα επισημάνθηκαν και οι υπάρχουσες σοβαρές ελλείψεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε υλικοτεχνική υποδομή που κατά περίπτωση δυσχεραίνουν την διδακτική διαδικασία.
«Ότι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε», αντέτεινε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Γλαμπεδάκης. «Είμαστε ήδη σε επαφή με τους συλλόγους και με τους διευθυντές των σχολείων και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις», τόνισε.
Τα παιδιά αποχώρησαν λίγο μετά τις 11:00 με την προοπτική να επανέλθουν σύντομα σε νέα κινητοποίηση εφόσον τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr