Κεραμέως | Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία – τα σενάρια

Στο πότε αλλά και με ποιον τρόπο θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρόνια, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Τετάρτης.

Η κ. Κεραμέως, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα δύο σενάρια που εξετάζονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, «έχουμε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Επιτροπή των ειδικών». 

Το πρώτο σενάριο

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά για όλους τους μαθητές, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα φορούν μάσκες και θα κάνουν χρήση όποιου άλλου μέσου προστασίας κριθεί σκόπιμο.

Το δεύτερο σενάριο

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο (τα μισά παιδιά τις μισές ημέρες).

Η κυρία Κεραμέως δεν θέλησε πάντως να προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και τα όποια μέτρα θα προσδιορισθούν από τους ειδικούς, αν και άφησε να εννοηθεί ότι μετά τις 15/8 θα πυκνώσουν οι συνεννοήσεις μαζί τους.

Μοιραστείτε την είδηση