Ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και αυστηρό πρωτόκολλο στην Κίσαμο | δηλώσεις Μυλωνάκη

Σε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του biskotto.gr, των τριών θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό που αφορούν σε εργαζόμενους του παιδικού σταθμού Γραμβούσας Κισάμου, προέβη και επισήμως ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία, ο κύριος Μυλωνάκης αναφέρει -μεταξύ άλλων – ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δημοτών.

Επισημαίνει δε, ότι άρχισε ιχνηλάτηση στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του biskotto.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί αναγκαία η κλειστή νοσηλεία των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται ο δήμος Κισάμου τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα να ανακοινώσει αυστηρό πρωτόκολλο για την πρόσβαση των δημοτών στις υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου:

Ενημερώνουμε όλους τους δημότες μας ότι αργά χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τρία θετικά κρούσματα με COVID 19 στον Παιδικό Σταθμό Γραμβούσας. Ήδη από τις αρχές αυτής της εβδομάδας μετά από ενημέρωση για εκδήλωση ελαφριάς ασθένειας μέλους του προσωπικού, είχε ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας, για την προστασία της υγείας των παιδιών και των δημοτών μας, καθώς και την αποφυγή επιπλέον διασποράς του ιού.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, οι οποίοι είναι και οι πλέον αρμόδιοι για τις περαιτέρω διαδικασίες και ενημερώσεις.

Από πλευράς του Δήμου, θα προχωρήσουμε άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο, σε απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, μετά και την ραγδαία εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώνεται με αριθμούς, αλλά και την εμφάνιση του στην περιοχή μας, ο Δήμος Κισάμου θέτει σε λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του covid 19, σε ότι αφορά στην επισκεψιμότητα στους χώρους του δημαρχείου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Θα δημοσιευθεί εκ νέου σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Μυλωνάκης προσωπικά, καθώς και όλη η Δημοτική αρχή, συνιστούν σε όλους μας ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των αυστηρών μέτρων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν. Η χρήση προστατευτικής μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη από όλους μας και παντού. Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους μας συνιστάται να μείνουν προστατευμένοι και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αν διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας και ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των επιστημόνων, θα καταφέρουμε να ανακόψουμε την διασπορά και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες.

Μοιραστείτε την είδηση