Σε μία ολιγόλεπτη, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και περιεκτική συνέντευξη που παραχώρησε στο biskotto.gr, η Ντόρα Μπακογιάννη πρόλαβε να πει αρκετά.

«Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία να αρθρώνετε δημόσιο λόγο στην καρδιά της πόλης», είπε κι απάντησε σ’ όλα μας τα ερωτήματα.


Δύσκολη περιφέρεια τα Χανιά

«2 υπουργοί και 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα σε μία εκλογική περιφέρεια  ιδιαίτερα ανταγωνιστική όπως αυτή των Χανίων. Προσωπικά, θεωρώ μεγάλη την πρόκληση να πολιτευτώ στην γενέτειρα μου. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα κι σ’ αυτές τις εκλογές θα καταρριφθεί κι αυτό».

Το συναίσθημα

«Όταν ο πατέρας μου έφυγε σκέφτηκα ότι τα Χανιά χρειάζονται μια αντίστοιχη δυνατή φωνή . Οι πάντες ήξεραν ότι ο Μητσοτάκης στα μεγάλα θέματα των Χανίων ήταν πάντοτε παρών. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωση μου, την όποια εμπειρία και  δύναμη έχω να τη θέσω στην υπηρεσία των Χανιωτών».

Σχέση οικογένειας με Χανιά

«Η σχέση αυτή είναι διαχρονική. Πολιτικά ναι, χρειαζόμαστε την ενδυνάμωση αυτής της σχέσης με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Χανιώτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο τρίτος Χανιώτης πρωθυπουργός».

Τα Χανιά έχουν φωνή;  Σχόλια – επικρίσεις

«Θα πω ότι τα Χανιά είχαν 4 βουλευτές επί 4 χρόνια με μέσο όρο 6 ερωτήσεις χανιώτικου ενδιαφέροντος στη Βουλή. Στην ουσία λοιπόν, τα Χανιά δεν είχαν φωνή σε κεντρικό επίπεδο. Εάν κάνετε τον υπολογισμό η φωνή των Χανίων γι’ όλα τα μεγάλα θέματα ακούστηκε ελάχιστα στη Βουλή. Ο,τι προχώρησε, προχώρησε τώρα, παραμονή εκλογών».

Με ποιο αφήγημα θα πείσετε αυτή τη φορά;

«Δε μπορώ να πείσω κανέναν, θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε πράγματα και το ερώτημα είναι εάν οι Έλληνες θα μας δώσουν την ευκαιρία να το αποδείξουμε».

Κίσαμος | για ΒΟΑΚ

Ο ΒΟΑΚ θα πρέπει να φτάσει μέχρι το τέρμα. Δεν υπάρχει ΒΟΑΚ χωρίς την Κίσαμο. Επίσης, θα πρέπει να γίνει κι ο περιφερειακός που θα αποσυμφορήσει  την πόλη από την κυκλοφοριακή ασφυξία».

Κίσαμος | φυσικός πλούτος

«Κι ο Μπαλός κινδυνεύει και το Ελαφανήσι κινδυνεύει. Αυτή η αλόγιστη, ασύμμετρη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής θα πρέπει αν σταματήσει, Η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κίσαμου χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Πρέπει να  λέμε αλήθειες σ’ αυτό. Δεν αντέχει το Ελαφόνησι τόσο κόσμο, ούτε ο Μπάλος. Όταν το φαράγγι της Σαμαριάς προστατεύτηκε από τον Μητσοτάκη ως φυσική κληρονομιά, τον έλεγαν τρελό. Σήμερα, το φαράγγι της Σαμαριάς υπάρχει και πρέπει αύριο να υπάρχει ο Μπάλος και το Ελαφονήσι».

Εκλογές | δημοσκοπήσεις | προβάδισμα

Ο μόνος μας αντίπαλος είναι ο πιθανός εφησυχασμός. Οι εκλογές δεν κερδίζονται από τις δημοσκοπήσεις. Οι Έλληνες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες. Επίσης, επιζητούμε μεγάλη εκλογική συμμετοχή κι αυτό είναι και το μοναδικό πεδίο στο οποίο συμφωνούμε όλα τα πολιτικά κόμματα. Εάν δε συμμετέχεις κάποτε, κάποιος άλλος θα αποφασίζει για λογαριασμό σου και τότε δε θα μπορείς να παρέμβεις».

Μοιραστείτε την είδηση