Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γεννήθηκα Ελληνίδα», με σκοπό οι μαθητές να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη, τη μάχη εναντίον της Δικτατορίας, τον αγώνα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και τη μετέπειτα δημιουργία σημαντικών θεσμών (Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΔΗΠΕΘΕ, ενοποίηση  αρχαιολογικών χώρων Αθήνας) θα πραγματοποιηθει από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα και έχοντας ως στόχο την αυτενέργεια, οι μαθητές μπορούν να ετοιμάσουν τη δική τους εργασία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στην τάξη, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Το παρόν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές Τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Για περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Προγραμμάτων Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Εκπαιδευτικό. Τηλ. : 28240 22500/22245 Email: oac@otenet.gr

Μοιραστείτε την είδηση