Γαύδος | γυναίκα νεκρή από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό – αεροδιακομιδή ενός τραυματία

Βουτιά θανάτου έκανε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Βαθύ Σελί, στο δρόμο Καστρί – Σχολείο – Βατσιανά, στη Γαύδο, όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος σε σειρά κλειστών στροφών στην περιοχή, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε γκρεμό.

Από το ατύχημα, έχασε τη ζωή της μια νεαρή γυναίκα, ενώ ο συνεπιβάτης της, μεταφέρθηκε τραυματισμένος, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η μεταφορά του έγινε με ελικόπτερο τύπου <<Χούι>> έως το ελικοδρόμιο του νοσοκομείου. Κατά την παραλαβή του είχε τις αισθήσεις του και πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Λαμπάκη.

Ο γιατρός της Γαύδου μπόρεσε και κατέβηκε μέχρι το σημείο που έπεσε το αυτοκίνητο και διαπίστωσε ότι η νεαρή κοπέλα είναι νεκρή, ενώ σημειώνεται ότι κατέβαλε σημαντική προσπάθεια, προκειμένου να φροντίσει τον τραυματία.

Μιλώντας στο Parakritika.gr, η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη είχε πει νωρίτερα ότι πρόκειται για δύο Έλληνες, όχι όμως ντόπιους και ότι η γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

<<Είναι δύο Έλληνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, όχι όμως από το νησί. Τη στιγμή του ατυχήματος, ο άνδρας πετάχτηκε έξω από το όχημα, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Γαύδου για την παροχή α’ βοηθειών. Η γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο. Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το περιστατικό, έτρεξαν να συνδράμουν οι εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και κάτοικοι του νησιού, τους οποίους και ευχαριστώ>>, σημείωσε η κα ΣτεφανάκηΣτεφανάκη.

Η μεταφορά της νεκρής γυναίκας πάντως έγινε με το πλοίο <<Σαμαριά>> της ΑΝΕΝΔΥΚ και όχι με εναέριο μέσο ή σκάφος του Λιμενικού.

Το σημείο που το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό
Μοιραστείτε την είδηση