Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο… | παγκόσμια ημέρα

Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο, 
δύο φιλάκια είναι λίγα, τι να πω, 
τρία φιλάκια είναι λίγο, πολύ λίγο, 
δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ.

Αγαπημένο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη… έχει την τιμητική του όπως και όσα έχουν γραφτεί για τα φιλιά, μιας που η 6η Ιουλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα φιλιού..

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι «πόσα πολλά μπορεί να πει κανείς με ένα φιλί, που τα χείλη του, δε τολμάνε να εκστομίσουν αλλά και πόσα οφέλη έχει τελικά το φιλί που δίνουμε και παίρνουμε.»

Το φιλί υπάρχει διαρκώς στην καθημερινότητά μας… Υποσυνείδητα φαίνεται σα να έχουμε ανάγκη να δίνουμε και να παίρνουμε φιλιά..

Είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε πολλά συναισθήματα… την αγάπη, τον έρωτα, το πάθος, την χαρά, την ευγνωμοσύνη, την εκτίμηση, την συμπαράσταση…

Στην ερωτική σχέση:

Σημαντικός ο ρόλος του φιλιού στην ερωτική σχέση, καθώς ενισχύει το πάθος, την εμπιστοσύνη, την στοργή που μπορεί να δώσει ο ένας σύντροφος στον άλλον και το συναισθηματικό δέσιμο.
Μην ξεχνάτε πως το πρώτο φιλί, είναι καθοριστικό για μια σχέση….

Στη σχέση γονέα – παιδιού:

Εδώ το φιλί απαλύνει κάθε πόνο, γιατρεύει το τραύμα του παιδιού, το κάνει να νιώσει καλύτερα, αμβλύνει την ένταση, εκφράζει αγάπη.
Κάποιες φορές, λειτουργεί και ως εκβιαστικό μέσο καθώς οι γονείς εκμεταλλευόμαστε την επιθυμία του παιδιού, και για να την πραγματοποιήσουμε, ζητάμε ένα ή και περισσότερα φιλιά.. Είμαι σχεδόν βέβαιη πως τα παιδιά, θα μας συγχωρήσουν αυτό το ατόπημα.

Φιλική σχέση:

Στον φίλο ή την φίλη μας, μπορούμε να εκφράσουμε χαρά με ένα φιλί μας. Χαρά που τον ξαναβλέπουμε, για κάτι που κατάφερε. για ένα χαρμόσυνο γεγονός ή ακόμη και προς ένδειξη συμπαράστασης για κάτι άσχημο που συνέβη.

Παραπάνω σας γράφω για μερικούς μόνο λόγους που μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε φιλί… υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και το αποδυκνύει η καθημερινότητά μας… το μόνο που μας μένει, είναι να απολαμβάνουμε όσα δίνουμε και παίρνουμε…

Δώσ’ μου πολλά φιλιά, αμέτρητα, τρελά
κι εγώ βασίλισσα θα σ’ έχω στη καρδιά μου, 
μη τσιγγουνεύεσαι, πάντα να σκέφτεσαι
πως τα φιλιά είν’ η καλύτερη δουλειά.

Φιληθείτε γιατί χανόμαστε…. κάνει καλό στην υγεία…

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 15925 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη