Έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό | πως θα θωρακιστεί η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού, καθώς επιβεβαιώθηκαν κρούσματα και στην Ιταλία, με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να μη ληφθούν παραπάνω μέτρα αλλά να επικεντρωθεί το υπουργείο Υγείας στην ενημέρωση των πολιτών της Ελλάδας και στην υψηλή ετοιμότητα που απαιτείται.

Για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, οι επιστήμονες τόνισαν ότι δεν τίθεται λόγος καραντίνας ή επιτήρησης καθώς δεν έχουν επισκεφθεί πληγείσες περιοχές.
Για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στην Ελλάδα από την Ιταλία, η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε θερμομέτρηση ή κάποιο άλλο μέτρο.

Ενημέρωση πληρώματος σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία

Μέλη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μεταβούν σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα ώστε να ενημερώσουν τα πληρώματα των επιβατηγών και των εμπορικών πλοίων σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα επισκεφθεί παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό τις πιθανές λύσεις για την καλύτερη προστασία της Ελλάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το φλέγον ζήτημα του ιού, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Μοιραστείτε την είδηση