Διγαλάκης για επίθεση «Ρουβίκωνα» στο γραφείο της υπ. Παιδείας

Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νικης Κεραμώς, από τον «Ρουβίκωνα», εξέδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, τονίζοντας πως καταδικάζουν την πράξη αυτή, συνεχίζοντας το έργο που έχουν αναλάβει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν είχα άγνοια κινδύνου. Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες της συντήρησης που χωρίς καμιά νομιμοποίηση, θα προσπαθήσουν να διασώσουν ό,τι αναχρονιστικό δοκιμάζει τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα βάλουν -ευτυχώς απολύτως αναποτελεσματικά- εμπόδια στην προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε αυτό το δημόσιο αγαθό», σημειώνει ο κ. Διγαλάκης.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου θα εφαρμόσουμε τη βούληση της πλειοψηφίας που μας εμπιστεύτηκε να σχεδιάσουμε το μέλλον του ελληνικού Πανεπιστημίου. Καταδικάζουμε την, διά της καταδρομικής επίθεσης στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, απόπειρα τρομοκράτησης και συνεχίζουμε το έργο που μας ανατέθηκε», καταλήγει ο κ. Διγαλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «επέλεξαν να παρέμβουν στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση».

Το βίντεο της επίθεσης:

Μοιραστείτε την είδηση