Διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου | εντός του 2020 η ολοκλήρωση του έργου

Επιτυχημένη είναι η κατασκευαστική εξέλιξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης, με τα έργα να κυλούν ομαλά τόσο από πλευράς Πελοποννήσου όπου πραγματοποιείται η κατασκευή του υποσταθμού, όσο και από πλευράς Κρήτης όπου κατασκευάζεται το χερσαίο τμήμα της διασύνδεσης, κατά μήκος του ΒΟΑΚ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Διαχειριστή, Μάνο Μανουσάκη.

Η συγκεκριμένη διασύνδεση που θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης κατά τους χειμερινούς μήνες, έχει συνολικό μήκος 180 χλμ και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος  παγκοσμίως.

Όπως δείχνει η μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, μέσα στο 2020 θα έχει ολοκληρωθεί, εκτός απρόβλεπτων δυσκολιών κατά την τοποθέτηση του υποβρύχιου καλωδίου, που θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σε ό,τι αφορά τους αναδόχους, τις καλωδιακές συνδέσεις έχουν αναλάβει οι: Fulgor (δυτικό κύκλωμα και υπόγειες συνδέσεις Πελοποννήσου), Prysmian Powerlink (ανατολικό κύκλωμα) και Ελληνικά Καλώδια (υπόγειες συνδέσεις Κρήτης ).

Τους υποσταθμούς έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ ενώ η ΙΝΤΡΑΚΑΤ την εναέρια γραμμή Μολάοι-Τερματικός Σταθμός (Μεγαλόπολη) και τη γραμμή ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΙΙΙ–STATCOM, η κοινοπραξία NARI-ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ.

Μοιραστείτε την είδηση