Διακοπή διαφημιστικής καμπάνιας και λήψη έκτακτων μέτρων | ΕΟΤ

Μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έλαβε η Διοίκηση του ΕΟΤ εντός και εκτός Ελλάδας, προστατεύοντας τους εργαζόμενους αλλά και περιορίζοντας τις συνέπειες του ιού, διακόπτοντας ενέργειες που είχαν ήδη ξεκινήσει, για την τουριστική προβολή της χώρας, στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα, διακόπτονται:

• η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό,
• το πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης για ξένους δημοσιογράφους και Τ.Ο.s στη χώρα μας,
• η λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο.

Η διακοπή των ταξιδίων εξοικείωσης και της λειτουργίας των Γραφείων Πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο, θα ισχύσει για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον απαιτείται.

Στο μεταξύ, με εντολή του γενικού γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ειδικό συνεργείο προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου στην απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των  χώρων εργασίας στο κεντρικό κτίριοτου ΕΟΤ (Τσόχα 7, Αθήνα).

Εργασία εξ αποστάσεως

Για τις Υπηρεσίες του Οργανισμού εντός και εκτός Ελλάδας, η Διοίκηση του ΕΟΤ διαμόρφωσε πρόγραμμα εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα -σύμφωνα πάντα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών- για τους υπαλλήλους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Ήδη από την προηγουμένη εβδομάδα, με εντολή του κ. Φραγκάκη τα γραφεία των 16 Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού, προσφέρουν ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό.

Ειδικά για τους εργαζόμενους ΕΟΤ  στο εξωτερικό, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ συνέστησε από την πρώτη στιγμή: «Προσοχή, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες  των τοπικών αρχών στις χώρες που βρίσκεστε».

Αναλυτικότερα, από χθες  Δευτέρα 16/3/2020:

• Τίθεται σε ισχύ η εκ περιτροπής εργασία -με σύσταση ομάδων εργασίας όπου είναι εφικτό ή/και με τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας- και η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία της Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που δεν θα βρίσκονται στον Οργανισμό, τελούν σε κανονική υπηρεσία και είναι  ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι.

• Αναστέλλονται όλες οι υπηρεσιακές μετακινήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καταρχήν για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται επίσης η αποφυγή των ταξιδίων για προσωπικούς λόγους.

• Περιορίζονται στο ελάχιστο οι επισκέψεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες και αξιοποιούνται τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και εργασίας.

• Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες, οι οποίες συναλλάσσονται με κοινό. Δηλαδή, χρήση εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού και να αποφεύγεται η διά ζώσης επικοινωνία, όπου αυτό είναι εφικτό.

• Απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους εργασίας διανομέων, όπως courier, delivery καφέ, φαγητού, κ.λπ.

• Τέλοςσυνιστάται η αυστηρή λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και εφαρμόζονται αναλογικά και για το προσωπικό, που υπηρετεί στα Γραφεία Πληροφοριών ΕΟΤ, εντός και εκτός Αττικής, την Αποθήκη ΕΟΤ, τις Υπηρεσίες ΕΟΤ Εξωτερικού, καθώς και τις λοιπές Υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΟΤ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη