Χανιά | το νέο Δ.Σ των «Ακαπνίστας» – δράσεις

Συγκροτήθηκε σε σώμα, το νέο Δ.Σ του συλλόγου «Ακαπνίστας», μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, έπειτα από εκλογική διαδικασία που είχε προηγηθεί.

Το νέο Δ.Σ:

1) Αικατερίνη Νταμπάκη του Ιωσήφ – Πρόεδρος
2) Δημήτριος Κοτζαμπασάκης του Εμμανουήλ – Αντιπρόεδρος
3) Στυλιανός Παπαντωνάκης του Γεωργίου – Γραμματέας, υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων και διαχειριστής του δικτυακού τόπου
4) Σοφία Γαροφαλάκη του Αντωνίου – Ταμίας
5) Ιωάννα Ξύδη του Νικολάου – μέλος

Ο σύλλογος «Ακαπνίστας» με έδρα τα Χανιά στοχεύει:

α) στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του καπνίσματος,
β) στην ενημέρωση των μη καπνιζόντων για τα δικαιώματά τους στον καθαρό αέρα, και 
γ) στην δραστηριοποίηση όλων για την, κατά προτεραιότητα, προστασία από το παθητικό κάπνισμα των πλέον ευάλωτων ομάδων (ανήλικοι, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς, έγκυες, ασθματικοί κλπ.).

Στα δύο (2) χρόνια δράσης του, μεταξύ άλλων:

• Δημιούργησε την καμπάνια Καπνίζω αλλά Σέβομαι με Βίντεο (και ραδιοφωνικά σποτάκια) για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα αποτσίγαρα για βρέφη και νήπια στις παιδικές χαρές (προβλήθηκαν με άδεια του ΕΣΡ πανελλαδικά).
• Διοργάνωσε το Γοπα project (σε 1,5 ώρα συγκεντρώθηκαν 6.000 αποτσίγαρα από 16 εθελοντές, τα οποία κατατέθηκαν στις 15 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων) και πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση για τη μη σήμανση της απαγόρευσης καπνίσματος στις παιδικές χαρές του Δήμου Χανίων.
• Διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Οι κίνδυνοι από την νικοτίνη μέσα στο σπίτι μας»  καθώς και σχετικό βίντεο.
• Πραγματοποίησε Παρουσιάσεις σε σχολεία με θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω» (συμπληρωματικά προς τις δράσεις του SmokeFreeGreece) και προκήρυξη σχολικού διαγωνισμού με θέμα «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» (με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας).
• Είχε συμμετοχή στην πανελλήνια διαμαρτυρία συλλογικοτήτων για την στήριξη του Υπουργείου Υγείας στους εμπόρους νικοτίνης.
• Διοργάνωσε με επιτυχία τις εκδηλώσεις η Κρήτη Αγαπά τη Ζωή αφιερωμένες στις τέσσερεις πληγές που ταλανίζουν την Κρήτη (Μπαλωθιές, τροχαία, αλκοόλ στα παιδιά, παθητικό κάπνισμα).
• Έστειλε Αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας για επανάληψη των Παρουσιάσεων σε σχολεία με θέμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω» (συμπληρωματικά προς τις δράσεις του SmokeFreeGreece) και του σχολικού διαγωνισμού με θέμα «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» καθώς διαθέτει και πιστοποιημένη τεχνογνωσία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
• Έστειλε επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Δημόσιας Υγείας σχετικά με το Ευρωβαρόμετρο για το κάπνισμα.

Μοιραστείτε την είδηση