Χανιά | συνάντηση Πολάκη με καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Χανίων και π. Αναπλ. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τους Αν. Καθηγητές Ιωάννη Χατζάκη και Αντώνιο Κωνσταντάρα, Πρόεδρο και π. Πρόεδρο αντίστοιχα, του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στα Χανιά. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την εξασφάλιση της αδιατάρακτης λειτουργίας του Τμήματος και του 5ετούς προγράμματος σπουδών που προσφέρει.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τις διοικήσεις των ΑΕΙ. Όπως διαπιστώθηκε, η παρουσία και η λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά έχει ιστορία μεγαλύτερη των 58 ετών, εκ των οποίων τα τελευταία 38 στο πλαίσιο της δημόσιας ανώτερης και από το 2001 ανώτατης εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού με 5ετές σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, επιδιώκοντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα, και εκπαιδεύοντας με συνέπεια εξαιρετικούς Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς, που βρίσκουν άμεσα θέσεις εργασίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας. 
Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά έχει διακριτή ταυτότητα και διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Είναι το μοναδικό Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στην Περιφέρεια της Κρήτης, και ένα από τα μόλις έξι Τμήματα στην Ελλάδα, με εξαιρετική γεωγραφική κατανομή σε έξι διαφορετικές Περιφέρειες, που οδηγούν αποκλειστικά στα επαγγελματικά δικαιώματα Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

Προσφέρει 3 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, 4 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, και διδακτορικές σπουδές, ενώ μαζί με ακόμα 6 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια πρωτοστατεί στην ανάπτυξη του εγκεκριμένου «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ATHENA». Όντας σε μια από τις πιο κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια περιοχές της χώρας, εξυπηρετεί εθνικές ανάγκες εκπαιδεύοντας στελέχη και αναπτύσσοντας συστήματα.

Ο Παύλος Πολάκης, συμφώνησε πως όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την υποστήριξη και ενίσχυση του εξαιρετικού αυτού Τμήματος στα Χανιά, ώστε να συνεχίσει την σχεδόν 60ετή αδιάλειπτη προσφορά του στην εκπαίδευση, την οικονομία και στην κοινωνία σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ο κ. Πολάκης αναφέρει:

«Είναι αδιανόητη η αποψίλωση των σχολών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο της γενικότερης υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας που στοχευμένα επιχειρεί η Κυβέρνηση».

Μάλιστα, ο ίδιος διαβεβαίωσε τους καθηγητές, πως τάσσεται στο πλευρό τους και άμεσα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ κύριο Κατσαράκη, για να του εκθέσει τις ενστάσεις του. Ταυτόχρονα, με την θεσμική του ιδιότητα, θα φέρει στη Βουλή και θα ενισχύσει όποια κοινοβουλευτικά μέσα συντείνουν στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΛΜΕΠΑ.

Μοιραστείτε την είδηση