«Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας αναπέμψουμε δεήσεις» | Ιερά Παράκληση Αμφιλόχιου

Τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, η Ιερά παράκληση στην πατρική οικία του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού\, στο Σηρικάρι Κισάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος κατά την διάρκεια της Ι. Παρακλήσεως μνημόνευσε εκατοντάδες ονόματα τα οποία πιστοί είχαν στείλει στην Ι.Μητρόπολη προς μνημόνευση και ανέπεμψε προσευχητική δέηση «ὑπέρ ἀναρρώσεως πάντων τῶν ἀσθενούντων καί τῶν ἐν λοιμοῖς καί θλίψεσιν εὑρισκομένων ἀδελφῶν ἡμῶν», την οποία συνέταξε η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Μετά το πέρας της παράκλησης, μέσω του διαδικτύου, στους ευλαβείς πιστούς σημείωσε: «Από τον ευλογημένο και αγιοτόκο αυτό τόπο, το Συρικάρι Κισάμου, τόπο όπου γέννησε τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, και από την πατρική Του οικία, το ταπενό και απέριττο αυτό κατάλλυμα το οποίο καθαγιάστηκε από την σωματική παρουσία του Οσίου Νικηφόρου, κλίνουμε γόνυ και αναπέμπουμε ταπεινές προσευχές, δεήσεις και ικεσίες προς τον Άγιο των καρδιών μας, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Τον Άγιο του πόνου, της ασθένειας, της δοκιμασίας, αλλά και τον Άγιο της υπομονής, της καρτερίας, της προσευχής. Τον άνθρωπο εκείνο του Θεού, ο Οποίος με τον βίο και την πολιτεία Του απέδειξε περίτρανα πως ο πόνος, η ασθένεια, οι δοκιμασίες της ζωής μπορούν να μεταμορφωθούν σε ευεργεσίες και εξαγιασμό του ανθρώπου, όταν με πίστη, καρτερικότητα και προσευχή πορευθεί τον βίο του. Τον Άγιο που, σύμφωνα με μαρτυρίες, παρουσιάζεται σε εμπερίστατους αδελφούς μας εμψυχώνοντας και στηρίζοντας την δοκιμασία των «είμαι μαζί σας και θα σας βοηθήσω», γινόμενος Θεοσημεία των καιρών μας. Αδελφοί μου, μην μας πτοούν οι δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής, τις δύσκολες αυτές ώρες ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας αναπέμψουμε δεήσεις, ικεσίες και προσευχές προς τον Ουράνιο Πατέρα, την Παναγία Μητέρα μας, τους Αγίους μας, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, με την βεβαιότητα ότι απευθυνόμεθα σε ευήκοα ώτα. Θαρσείτε και προσεύχεστε».

Μοιραστείτε την είδηση