Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Αποζημίωση για δακοπροσβολή | επιστολή Μαλανδράκη σε Βορίδη

Αποζημίωση για τους ελαιοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους από τη δακοπροσβολή, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Kατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, διαπιστώνεται μεγάλη δακοπροσβολή στις ελαιοκαλλιέργειες του Νομού μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, αλλά και τη δραματική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου. Τα ανωτέρω προβλήματα οφείλονται αφενός στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη φθινοπωρινή περίοδο,αλλά και στην καθυστέρηση στον ψεκασμό των ελαιώνων με τα απαραίτητα φάρμακα.

Με δεδομένο ότι δημιουργείται πρόβλημα βιοπορισμού για μεγάλο αριθμό αγροτών μας, καθόσον και η τιμή του ελαιολάδου έχει κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα,  παρακαλούμε για την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020, καθώς και για την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που υπέστησαν μεγάλη απώλεια του προϊόντος τους».

«θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ιστορικά στοιχεία προηγούμενων ελαιοκομικών περιόδων, ώστε να προκύψει οριζόντια αποζημίωση, κατά αναλογία με προγενέστερες επιχορηγήσεις  που έχουν αποδοθεί κατά το παρελθόν στον πρωτογενή τομέα».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr