Άνω – κάτω οι ζωές για 300 οικογένειες | Κίσαμος

Στην πραγματικότητα είναι ξεκάθαρο ότι η Κίσαμος και οι δραστηριότητες των εφήβων της εισέρχονται από σήμερα σε μια νέα εποχή.
Είναι δηλαδή πρόδηλο ότι γονείς και παιδιά θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα τάξη πραγμάτων, δύσκολη και κουραστική, διαφορετική και σίγουρα ανατρεπτική στα μέχρι τώρα στερεότυπα της καθημερινότητας τους.

Αλλάζουν τα ωράρια, αλλάζουν τα δρομολόγια, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα, οι επαγγελματίες των φροντιστηρίων και των ιδιωτικών διδασκαλιών, όπως επίσης και οι αθλητικές δραστηριότητες. Παιδιά και γονείς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι για κάποιο διάστημα θα ταλαιπωρηθούν. Μένει να δούμε τον χρονικό ορίζοντα και το πλάνο για την επόμενη μέρα.

Από τη σύσκεψη στη Β’βαθμια στα Χανιά

Κοντέϊνερς σε πρώτο πλάνο

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών από τα σχόλια της Κίσαμο, εκπροσώπων των μαθητών, υπό τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων οι διαβουλεύσεις κατέληξαν στο εξής μοντέλο:

  • Οι μαθητές του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κισάμου θα φιλοξενηθούν απόγευμα στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου.
  • Αντίστοιχα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου θα φιλοξενηθούν απόγευμα στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου.
  • Τα εργαστήρια των μαθητών του ΕΠΑΛ θα γίνονται, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα στο εκπαιδευτήριο τον Ταυρωνίτη.
Το 2ο Γυμνάσιο θα φιλοξενεί
απόγευμα τους μαθητές του ΓΕΛ
Στο 1ο Γυμνάσιο θα βρουν
«καταφύγιο» οι μαθητές του ΕΠΑΛ

Όλα αυτά σημαίνουν ότι μετά από 4-5 βδομάδες, δηλαδή μετά τις γιορτές τα παιδιά θα πρέπει να βρουν άλλη στέγη.

Πιθανότερη λύση, και κατά τα φαινόμενα αυτή που βολεύει τους περισσότερους είναι τα κοντέινερς. Και αυτό γιατί έτσι θα επιστρέψουν σε μια υποτυπώδη κανονικότητα, δηλαδή σε πρωινή διδασκαλία έχοντας διαθέσιμο το υπόλοιπο της ημέρας για τις άλλες δραστηριότητές τους και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι ασφαλώς και η σύσκεψη της Πέμπτης στο υπουργείο παιδείας υπό τον υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, τη συμμετοχή του διευθύνοντα συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ και αντιπροσωπείας από τη δημοτική αρχή Κισαμου (Γ. Μυλωνακης, Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Χριστουλάκης, Θ. Σταθάκης, Γ. Φραγκιουδάκης).

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1430 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης