Αναβρασμός, αβεβαιότητα και ένταση | κλείνουν τα Λύκεια Κισάμου από αύριο (video)

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς, στους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις αρχές, η γνωμοδότηση της ΚΤΥΠ Α.Ε (Κτιριακές Υποδομές) για την ακαταλληλότητα των κτιρίων των Λυκείων Κισάμου (δείτε εδώ).

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης με απόφαση «εξπρές» γνωστοποίησε το κλείσιμο των Λυκείων από αύριο το πρωί κιόλας, για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Αυτές οι εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν «ντόμινο» δυσχερειών καθότι τώρα τα λυκειόπαιδα στο σύνολό τους αναζητούν νέα στέγη μέχρις ότου δοθεί λύση στο μείζον θέμα σχολικής φιλοξενίας – στέγασης των μαθητών που ταλαιπωρεί την Κίσαμο το τελευταίο διάστημα.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου αναμένεται και η προγραμματισμένη κάθοδος του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη στην Κίσαμο όπου και θα κληθεί να ενημερώσει εκ νέου την τοπική κοινότητα για το φλέγον θέμα.

Οδηγίες Παπαευαγγέλου

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Κισάμου, Χάρης Παπαευαγγέλου, σε επικοινωνία του με το biskotto.gr, τονίζει: «Θεωρούμε σωστό ειδικά αύριο να μην περιφέρονται άσκοπα μαθητές και καθηγητές στο χώρο του σχολείου. Είναι κρίσιμες οι επόμενες μέρες για να δούμε τι θα κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά.

Εξάλλου, «καυτό» αναμένεται απόψε το δημοτικό συμβούλιο Κισάμου (19:00) με το κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων και την αναζήτηση λύσεων για φιλοξενία και εκπαιδευτική στέγαση των μαθητών, να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι προτάσεις που θα τεθούν για το πρακτικό μέρος της μετάβασης των μαθητών από το σχολικό συγκρότημα ανατολικά της πόλης στα γυμνάσια και το αν τελικά χρειαστεί οι μαθητές του ΕΠΑΛ να μετακινηθούν εκτός για τα μαθήματά τους.

Ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο biskotto.gr τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Προέχει η ασφάλεια των παιδιών. Λύση για τη μεταστέγασή τους θα βρεθεί πολύ σύντομα, με αρμόδια την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

Το δικό του μήνυμα εξέφρασε προς την τοπική κοινότητα και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος.

Δείτε τι είπαν νωρίτερα, ζωντανά, στο biskoto.gr:

Μοιραστείτε την είδηση