Με νέα τοποθέτηση για το Περιβαλλοντικό Νομοσχέδιο, για τον ΒΟΑΚ, τις περιοχές Natura, τους Δασικούς Χάρτες και άλλων θεμάτων, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης.

ΒΟΑΚ

Ο κ. Βολουδάκης ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα στο Υπουργείο που θα αναλάβει να παρακολουθεί ειδικά τις περιβαλλοντικές μελέτες του ΒΟΑΚ. Τόνισε μάλιστα ότι με το νέο νομοσχέδιο, οι διαδικασίες μπορούν να επισπευθούν.

Περιοχές Natura

Το πλαίσιο ελέγχου στις περιοχές Natura με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο γίνεται αυστηρότερο. Ας σταματήσει η «οικολογική σπέκουλα» κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ακόμα και για αποφάσεις που ελήφθησαν επί των δικών της ημερών στην εξουσία, αναφέρει ο κ. Βολουδάκης.

Δασικοί χάρτες

Ξεκινά επίσης η ρύθμιση τους χάους που δημιουργήθηκε με τους δασικούς χάρτες. Οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί με τη διαδικασία της προηγούμενης κυβέρνησης ήθελαν 27 χρόνια για να εκδικασθούν! (170,000 σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 3,5 χιλιάδες είναι στα Χανιά, και μάλιστα μόνο για τις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων!). Ο κ. Βολουδάκης, ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε ανάλογες ρυθμίσεις και για το ιδιοκτησιακό ζήτημα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Δείτε όλα όσα είπε:

Βολουδάκης στη βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο στη συζήτηση επί των άρθρων.

Είπα σήμερα δυο λόγια επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το περιβάλλον.☑️Με το νομοσχέδιο επισπεύδονται οι διαδικασίες αδειοδότησης ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων. Για εγκρίσεις που έπαιρναν στην πράξη μέχρι και 6 χρόνια, ο χρόνος περιορίζεται στις 150 μέρες, αν αθροίσουμε τις αποκλειστικές προθεσμίες που προβλέπονται. Τόνισα ιδιαίτερα τη σημασία των διατάξεων αυτών για τη γρήγορη υλοποίηση του ΒΟΑΚ, και ζήτησα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα στο Υπουργείο που θα αναλάβει να παρακολουθεί ειδικά τις περιβαλλοντικές μελέτες του ΒΟΑΚ.☑️Το πλαίσιο ελέγχου στις περιοχές Natura με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο γίνεται αυστηρότερο. Ας σταματήσει η "οικολογική σπέκουλα" κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ακόμα και για αποφάσεις που ελήφθησαν επί των δικών της ημερών στην εξουσία!☑️Ξεκινά επίσης η ρύθμιση τους χάους που δημιουργήθηκε με τους δασικούς χάρτες. Οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί με τη διαδικασία της προηγούμενης κυβέρνησης ήθελαν 27 χρόνια για να εκδικασθούν! (170,000 σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 3,5 χιλιάδες είναι στα Χανιά, και μάλιστα μόνο για τις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων!). Ζήτησα επίσης από τον Υπουργό να προβεί σε ανάλογες ρυθμίσεις και για το ιδιοκτησιακό ζήτημα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Posted by Μανούσος Βολουδάκης on Tuesday, May 5, 2020
Μοιραστείτε την είδηση