Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου | Μνήμη Μητροπολίτου Ειρηναίου – ΙΜΚΣ

Κατά την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, όπου γιορτάζει το αριστερό κλίτος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, μνημονεύθηκε ο μακαριστός Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κυρός Ειρηναίος, ο οποίος την ημέρα αυτή είχε την ονομαστική του εορτή.

Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακή 22 Αυγούστου, τελέστηκε ο Εσπερινός της εν λόγω γιορτής και εν συνεχεία τελέστηκε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, υπό του Επισκόπου κ. Αμφιλοχίου. Την κυριώνυμο ημέρα, τελέστηκε Όρθρος μετά Θείας Λειτουργίας.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με λόγους σεβασμού και ευγνωμοσύνης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου και προκατόχου του κυρού Ειρηναίου, σημειώνοντας: «ο πολυσέβαστος Γέροντας και πνευματικός πατήρ ημών υπήρξε Ιεράρχης της αγάπης, του αγώνα και την νίκης. Καθ΄ όλη την πορεία της Αρχιερατικής του διακονίας απ΄ όπου και αν εκλήθη να διακονήσει, έθυσε την ψυχή του υπέρ του λαού του Θεού, οδηγώντας τον λαό του Θεού στην Επουράνιο Βασιλεία Του. Η ευχή του ας συνοδεύει όλους μας τους δύσκολους αυτούς καιρούς».

Μοιραστείτε την είδηση