Συνηθίζεται να απασχολεί την σκέψη μας η διατροφή του παιδιού μας και το πως θα εξασφαλίσουμε νοστιμιά σε υγιεινές τροφές.
Δύσκολο; όχι και τόσο!
Το παιδί μας χρειάζεται ποικιλία για να μην βαρεθεί τις ίδιες γεύσεις.

Παρακάτω θα βρείτε υγιεινές συνταγές για τα σνακ του παιδιού σας.

Το πόριτζ (βρώμη) του Αρχάριου

100ml από το συνηθισμένο γάλα του παιδιού σας
15 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
2-4 κατεψυγμένα κυβάκια από τον αγαπημένο πουρέ φρούτου του μωρού σας ή ½ μικρή μπανάνα πολτοποιημένη

Θερμαίνετε το γάλα του μωρού σας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη βρώμη ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τα κυβάκια του πουρέ φρούτου ή την πολτοποιημένη μπανάνα. Αν η υφή του πουρέ είναι υπερβολικά άγρια, τον περνάτε για πολύ λίγο από το μπλέντερ. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Μούσλι χωρίς Γλουτένη

15 γραμμάρια κινόα
½ μήλο
4 ξερά βερίκοκα (προσέξτε να μην έχει γίνει η επεξεργασία τους με θείο) ή 50γραμμάρια σταφίδες ξανθές.
15 γραμμάρια νιφάδες κεχριού
Μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Καλύπτετε το κινόα με νερό, το αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Κόβετε τα βερίκοκα και στη συνέχεια καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε κομματάκια.
Προσθέτετε τα βερίκοκα και το μήλο στο κινόα και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι κόκκοι (θα γίνουν διαφανείς).
Προσθέτετε όσο νερό χρειαστεί.
Ρίχνετε το κεχρί και την κανέλα -αν χρησιμοποιείτε- και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά για άλλα 3-5 λεπτά.
Το περνάτε στο μπλέντερ για να διαλύσετε τους κόκκους, προσθέτοντας και άλλο βραστό νερό για να δώσετε στον πουρέ μια ελαφριά γυαλάδα. Μπορείτε είτε να το σερβίρετε σκέτο. Εναλλακτικά το αναμιγνύετε με γάλα ή με πολτοποιημένη μπανάνα. Για μεγαλύτερα παιδιά,. το συνοδεύεται με γιαούρτι.

Μάφινς με αυγό, λαχανικά και τυρί

8 μεσαία αυγά
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα φέτα
1/2 κούπα γκούντα ή τσένταρ
2 κούπες σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κούπα γλυκιά κολοκύθα τριμμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές φαρίνα
πιπέρι 

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για μάφινς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τυρί και λαχανικά της αρεσκείας σας.

Μπισκοτάκια τυριού

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαρίνα
2 φλιτζάνια τυρί φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Αναμιγνύουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα πυκνό μείγμα.
Με κουτάλι, τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Μπανανοτηγανίτες

2 αυγά
1 ώριμη μπανάνα

Χτυπάμε τα αυγά με τη μπανάνα στο μπλέντερ.
Αν το μείγμα σας φαίνεται αραιό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, καλά ζεσταμένο ρίχνουμε με κουτάλι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.




Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25187 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη