Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

ΕΒΕΧ | Η Χανιώτικη Γαστρονομία στο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της πολύπλευρης στρατηγικής του για τη διεθνή προώθηση του βιώσιμου προορισμού και του σημαντικού παραγωγικού πλούτου των Χανίων, είχε την τιμή να συνδιοργανώσει με επιτυχία το «11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης», μεταξύ 5-7 Οκτωβρίου 2022 στα Χανιά, γεγονός διεθνούς κύρους και προβολής.

Καθώς η Κρητική Γαστρονομία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα εξωστρέφειας, το Επιμελητήριο Χανίων στα περιθώριο των εργασιών του διεθνούς Forum, διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κατεχάκη του Ενετικού λιμανιού των Χανίων, στο πλαίσιο του κλεισίματος των εργασιών της διεθνούς διοργάνωσης, στοχευμένη προωθητική εκδήλωση γευστικής εμπειρίας των εξαιρετικών Χανιώτικων Τροφίμων και Ποτών, με το τίτλο «Φεστιβάλ Κρητικής Γαστρονομίας». Καταξιωμένοι επαγγελματίες της Χανιώτικης Διατροφής υποστήριξαν την εκδήλωση με δρώμενα και εκπλήξεις. Αποτέλεσμα, η βιωματική ανάδειξη της μακραίωνης παράδοσης και της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων στις 400 διεθνείς προσωπικότητες και διαμορφωτές της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Οι Χανιώτικες επιχειρήσεις, μετά από προηγούμενη «ανοιχτή πρόσκληση» συμμετοχής, παρουσίασαν σήμερα τα εξαιρετικά προϊόντα τους χωρίς κόστος συμμετοχής και οργάνωσης, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκθεσιακά περίπτερα, τα οποία τοποθετήθηκαν από το Επιμελητήριο Χανίων περιμετρικά της κεντρικής πλατείας της παλιάς πόλης των Χανίων, από τα οποία οι διεθνείς επισκέπτες υψηλού κύρους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία του παραδοσιακού Χανιώτικου κεράσματος, το οποίο συνδυάζει την υψηλή γαστρονομική παράδοση και την αυθεντική φιλοξενία της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, στο επίσημο κλείσιμο «11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς τους 400 σύνεδρους: «Ως επικεφαλής της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ενεργό συμμετοχή σας στο «11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης», το οποίο είχαμε την τιμητική ευκαιρία που μας προσφέρατε να συνδιοργανώσουμε στο νησί μας. Ελπίζω τα Χανιά, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις μας, να ανοίξαμε αρκετά την αγκαλιά μας, όπως επιβάλει η μοναδική Ελληνική λέξη «Φιλοξενία», και να ανταποκριθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διευκόλυνση του ευρύ διαλόγου και της κοινής επιδίωξης για ένα πιο φωτεινό Αύριο Ευημερίας της Ευρωπαϊκής μας Κοινωνίας. Οι Ευρωπαίοι, όπως τόσες φορές στην μακραίωνη ιστορία μας, θα μετατρέψουμε και πάλι την απειλή σε ευκαιρία. Υπερβαίνοντας τα ευκαιριακά και κοντόφθαλμα συμφέροντα της παρακμής και των λίγων, διαθέτουμε ισχυρές παραγωγικές και ποιοτικές δυνατότητες για να δημιουργήσουμε ένα νέο ριζοσπαστικό Αναπτυξιακό πρότυπο, με επίκεντρο της Αειφόρο Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη προς όφελος των λαών μας. Σας αποχαιρετούμε με Ελπίδα και βεβαιότητα ότι το Φως, όπως πάντοτε, θα διαλύσει το Σκοτάδι. Μια νέα Ελπίδα θα ανατείλει και πάλι στην αγαπημένη μας Ευρώπη».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr