Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
2 κιλά σέλινο ή σέλερι ζεματισμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση

Σοτάρω το χοιρινό μέχρι να ροδίσει καλά, προσθέτω τα κρεμμύδια και αφήνω να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτω νερό και αφήνω να βράσει σε σιγανή φωτιά, για περίπου μία ώρα.
Αφού βράσει το κρέας, προσθέτω το σέλινο ζεματισμένο, αλατοπιπερώνω και αφήνω να συνεχίσει το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
Όποτε χρειαστεί προσθέτω νερό. Δε θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό.
Λίγο πριν το σβήσουμε, παίρνουμε από το ζουμί σε ένα σκεύος και προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τον χυμό από τα λεμόνια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να μην σβολιάσει και το χύνουμε στο φαγητό, ανακατεύοντας ελαφρά.
Με αυτό τον τρόπο θα πετύχουμε μια καλά δεμένη και χυλωμένη σάλτσα.

Extra tips

  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καρότα και πατάτες.
  • Αν δε θέλετε να βάλετε αλεύρι, προσθέτετε λιγοτερο νερό κατά το μαγείρεμα και περιμένετε να το «πιει» και να μείνει με το λάδι του.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και κρασί, να σβήσετε το κρέας.
  • Μαζί με το σέλινο, ταιριάζει και το πράσο.
Μοιραστείτε την είδηση

Χρησταλλα Κακαβελακη

biskotto.gr

Χρησταλλα Κακαβελακη έχει δημοσιεύσει 693 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρησταλλα Κακαβελακη