Συγχωνεύονται Τράπεζα Χανίων και Παγκρήτια | την Δευτέρα η επίσημη ενημέρωση

Τις φήμες για συγχώνευση της Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια Τράπεζα, επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Μαρακάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν σταδιακά.

Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα γίνει και η πρώτη επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαδικασίες, που εποπτεύονται από ανεξάρτητους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, καθώς και από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να εκπονήσουν το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της καινούργιας τράπεζας, του οποίου θα προηγηθεί η σχετική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«Η συγχώνευση θα γίνει με βάση τους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους και θα εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τραπεζών. Έγκριση θα δοθεί βεβαίως και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πριν από την συγχώνευση θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Προχωράμε απρόσκοπτα με πνεύμα συνεργασίας και θα ενημερώνουμε τακτικά με δελτία Τύπου, με το πρώτο να το αποστέλλουμε την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μαρακάκης κατέληξε πως η νέα τράπεζα θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με τις καλύτερες μάλιστα δυνατές συνθήκες, σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Μοιραστείτε την είδηση