νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Α

Πετρέλαιο θέρμανσης | ξεκίνησε η διάθεσή του =- τιμή έναρξης τα 77 λεπτά

Από τα 77 λεπτά το λίτρο ξεκινά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται από σήμερα στην αγορά, ωστόσο παρά τη χαμηλή (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) τιμή η ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένη, όπως είπε και στο «πρωινό Ενημερωccino», στον Γαύδος fm, με το Νικόλα Σεγρεδάκη, ο πρόεδρος την Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

Η πλειονότητα των καταναλωτών έχει απόθεμα, καθώς μεγάλη μερίδα πολιτών, προμηθεύονταν μέχρι το Μάιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διεθνείς και οι λιανικές τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και στα 74 λεπτά το λίτρο.
Πάντως η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ, που σημαίνει ότι φέτος διαμορφώνεται σε επίπεδα 25% χαμηλότερα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

Η ΟΒΕ συνιστά εξάλλου στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν τη συμφερότερη τιμή ενώ αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή στο τηλ. 1520.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr