νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Β

Ημερομηνία πληρωμής αγροτικών επιδοτήσεων | ΟΠΕΚΕΠΕ

Μεταξύ 18 και 20 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ κατά τις ίδιες ημερομηνίες θα πληρωθούν το Πρασίνισμα, οι Νέοι και το Απόθεμα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην πληρωμή της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης και του υπόλοιπου 30% που απομένει από την επιδότηση, καθώς θα καταβάλει και την Πράσινη Ενίσχυση, ενώ οι δικαιούχοι της εξισωτικής θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους περίπου στις 21 με 22 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ξεκίνησε καταβολή του 70% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ποσό που «καταβάλλεται ανέρχεται σε περίπου 19.6 εκατ. ευρώ, αφορά 1.997 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη τόσο η διαδικασία αποστολής από τις ΔΑΟΠ των υπολοίπων φακέλων πληρωμής όσο και η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών», αναφέρει ο οργανισμός.

Το ποσό στήριξης κάθε μικροκαλλιεργητή που προβλέπεται από το υπομέτρο ανέρχεται σε 14.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται με την υλοποίηση δαπανών.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή