Οικονομίανέαπρωτοσέλιδο Β

ΕΒΕΧ | χαιρετισμός Ροκάκη στο Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση της Κρητικής διατροφής

Σήμερα, άνοιξε τις «πύλες» του με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Χανίων το «2ο Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής» της χώρας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (17 και 18 Φεβρουαρίου). Στη διοργάνωση συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ δεκάδες παραγωγοί και επιχειρήσεις μεταποίησης από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, σε συνδυασμό με τους αγοραστές – εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα. Η έναρξη κηρύχθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη Ελληνική Αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του ΦΟΡΟΥΜ διεξάγονται και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή να γνωρίσει με τον πιο άμεσο τρόπο τα μοναδικά Κρητικά προϊόντα.  

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης εγκαινίων της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, τόνισε στον χαιρετισμό του για τη σημαντική πρωτοβουλία:

«Με το “2ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων της Αθήνας” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ισχυροποιούμε μεθοδικά και συντονισμένα την εμπορική παρουσία του Αγροδιατροφικού τομέα του νησιού μας στην πρωτεύουσα, στοχεύοντας στρατηγικά και στο σύνολο της Ελληνικής Αγοράς. Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε δυναμικά έναν ακόμα θεσμό πολυεπίπεδης προβολής και εμπορικής προώθησης της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών μας. Συνεπής συμπαραστάτης μας και φέτος το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Στο Επιμελητήριο Χανίων συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση την εξωστρεφή μας δράση, εξαιτίας της δυναμικής που ανέπτυξαν οι επιχειρήσεις των Χανίων και το 2022, όταν η αξία των Χανιώτικων εξαγωγών συνέχισε την ανοδική «τροχιά» των τελευταίων ετών (επιπλέον +18,81% στο Α΄4μηνο του 2022), κατακτώντας τη νέα κορυφή των €48.000.000 σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο. Σε ηγετική θέση, ο κλάδος των Τροφίμων – Ποτών και η υπεραξία της Γης των Χανίων (στους 20.898 τόνους)”.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr