νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Α

Επιδόματα, συντάξεις και δώρα | ημερομηνίες πληρωμών

Την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Απριλίου αναμένεται να κατατεθούν τα χρήματα για το «δώρο» στους 110.000 εργαζομένους σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία, ενώ μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου θα έχει καταβληθεί η ειδική αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε κάποιους από τους δικαιούχους και η προκαταβολή των 400 ευρώ στους επιστήμονες επαγγελματίες. Νωρίτερα θα πληρωθούν και οι συντάξεις του Μαΐου.

Το πρώτο «κύμα» πληρωμών για τα 800 ευρώ, για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους και στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης, θα γίνει στις 15, 16 και 17 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Το ποσό των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα τα λάβουν μέσα στον Απρίλιο.

Συντάξεις

Οι συντάξεις Μαΐου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή 24 Απριλίου αντί της Δευτέρας 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου. Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Τέλος, για τις συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αν και η προγραμματισμένη ημερομηνία είναι να πληρωθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, εξετάζεται να καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου γιατί την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται τα επιδόματα.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr